2019-10-23 15:46

NOUĂ persoane reținute în dosarul de EVAZIUNE în care este implicată ferma de porci a fiului lui DRAGNEA

 |  10:44
NOUĂ persoane reținute în dosarul de EVAZIUNE în care este implicată ferma de porci a fiului lui DRAGNEA

Procurorii Parchetului General au reținut nouă persoane în dosarul de evaziune fiscală în care joi au fost efectuate percheziții în mai multe locuri, inclusiv la ferma de porci care îi aparține lui Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Printre cei reținuți se află și Ilie Dragne, administratorul fermei de porci din comuna Salcia, județul Teleorman, care a fost audiat joi, timp de mai multe ore, la Secția 1 Poliție București, informează Agerpres.

Maria Vasii, avocatul lui Ilie Dragne, a afirmat după audieri că acesta a dat declarații în detaliu în fața anchetatorilor, adăugând că în cazul clientului său este vorba despre o singură tranzacție.

"Domnul Dragne a dat declarații în detaliu. Dumnealui nu a fost în societate la data când s-a făcut această pretinsă tranzacție. Discutăm de o singură tranzacție, de o singură plată. Or, pentru un agent economic din 2013 până în prezent înseamnă că a semnat poate mii de acte fiscale. Din moment ce, în urma a mii de acte examinate, s-a găsit doar această factură de 200.000 de lei, cred că este de invidiat", a declarat Maria Vasii.

Pe de altă parte, Maria Vasii susține că fiul lui Dragnea nu mai este acționar la ferma de porci de la începutul anului, însă, conform datelor de la Registrul Comerțului, SC Ferma Salcia SA îi are ca acționari pe Ștefan Valentin Dragnea - 90% și Ilie Dragne - 10%, ultimul fiind și director general și administrator al firmei.

PREJUDICIU de aproape 40 de milioane de lei

Joi, procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și la locuințele mai multor persoane într-un dosar în care se investighează infracțiuni de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 39 de milioane de lei. Printre locațiile unde au avut loc percheziții a fost și ferma din Salcia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, au fost efectuate percheziții în 80 de locații - sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale, precum și locuințe ale persoanelor care coordonează activitatea acestora.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-11Parerea ta...

HEXIPHARMA
11 Aug 2017

Dar aceasta mare porcarie care a ucis oameni cu sutele de mii in spitale cand va da socoteala doamna plagiatoare MINCINOASA
LEVST.
11 Aug 2017

Abuz juridic pur!!! Nu ai dreptul sa privezi o persoana de libertate (daramite 9!!!) doar pe anumite prezumtii, nici macar pentru crime sau infractiuni deosebit de periculoase, etc.Sigur ca evaziunea fiscala trebuie aspru pedepsita, total de accord, insa numai dupa ce este probate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray