2020-06-05 23:22

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, despre evenimentul 10 august: A fost un eveniment nefericit

 |  09:42
Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, despre evenimentul 10 august: A fost un eveniment nefericit

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, a declarat joi, referindu-se la violenţele din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei, că ceea ce s-a întâmplat a fost un eveniment nefericit, iar acolo ”lucrurile au fost combinate”, cerând ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un jandarm dacă respectă legea, dar, în egală măsură, niciun jandarm să nu mai fie jignit sau bătut de către un cetăţean care încalcă legea.

Răspunzând unei întrebări referitoare la incidentele din 10 august, din Piaîa Victoriei, ministrul Nicolae Moga a afirmat: ”Un eveniment nefericit. Lucrurile au fost combinate. Cer ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un jandarm atât timp cât respecta legea, dar niciun jandarm să nu mai fie jignit sau bătut de către un cetăţean care încalcă legea”.

În opinia sa, este necesar să se stabilească ce sistem se aplică la nivelul ordinii publice.

”Ne place modelul din UE, atunci stăm de vorbă şi o să facem aşa cum e acolo”, a spus ministrul dând ca exemplu Germania, Franţa, dar şi SUA.

”Deocamdată, avem regulamente care trebuie respectate cu stricteţe”, a subliniat Moga.

El a ţinut să sublinieze că nu a vrut să ocupe funcţia de ministru de Interne, pe care a acceptat-o cu greu.

Noul ministru a anunţat că va merge la toate structurile MAI şi va analiza cu celeritate toate problemele pe care le au.

Nicolae Moga a precizat că nu s-a întâlnit cu predecesoarea sa, Carmen Dan, întrucât aceasta a avut o problemă de sănătate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-25Parerea ta...

REVOLT2
25 Iul 2019

Jandarmeria s-a transformat intr-o gasca de criminali sadici platiti de la bugetul de stat.exista in drept notiunea de autoaparare daca un jandarm inarmat te ataca atunci trebuie sa te aperi.asa dupa cum s-a vazut astia nu au discernamant.evident ca trebuiesc desfiintati .dintr-un regim corupt psd alde udmr s-a transformat intr-un regim criminal care omoara oameni .este extrem de grav ca procurorii nu au arestat criminalii de jandarmi din 10 august .mentin o stare de tensiune in societate.
EVENIMENT NEFERICIT
25 Iul 2019

In spatele unei vinovăți sta un monstru ascuns gata sa atace ca întotdeauna. 10 August într-un an centenar te pui și iți omori copii, părinți și bunicii doar pentru ca " Ei " iți arata drumul spre democrație și creștere economica ? Ce sa mai discutam despre unificarea Moldovei cu Romania când acasă se nasc monștri ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine