2020-06-06 12:24

Numărul morților a ajuns la 27. Guvernul va decreta trei zile de doliu național

 |  07:51
Numărul morților a ajuns la 27. Guvernul va decreta trei zile de doliu național

Florentin Dincă

Comandamentul de urgență al Guvernului a fost convocat sâmbătă la ora 07.00, după ce vineri seara 27 de persoane au murit într-un incendiu produs în clubul Colectiv din sectorul 4 al Capitalei. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că numărul morților a ajuns la 27, iar din cei 188 de internați, au rămas în spitale 146 în spital de persoane. Arafat susține că, din păcate, numărul morților ar putea crește.

"Având în vedere gravitatea victimelor este posibil să apară și alte decese. Acest lucru putem să îl spunem pentru că este un prognostic al unor pacienți care este extrem de rezervat. Bilanțul poate să sufere modificări. În momentul de față, bilanțul este: 26 de decese în pre-spital, unul în spital, deci 27 în total, 184 prezentări în total în spitale dintre care 146 au rămas internate. La Spitalul Floreasca, din cei 15 internați, 14 erau în stare critică, intubați-ventilați. La spitalul Elias, cel puțin au primit trei intubați-ventilați, dar asta nu înseamnă că restul nu sunt în stare critică. Cei care au rămas internați totuși sunt între stare medie și stare gravă, rămânând un număr de critici, cei care sunt cu suprafață mare a arsurilor sau care sunt intubați și lucrul acesta se schimbă pe parcurs", a declarat Raed Arafat.

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, a anunţat că sâmbătă, la ora 12.30, va avea loc o şedinţă de Guvern, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional. "La ora 12.30 va fi şedinţă de Guvern, condusă de premierul Victor Ponta, iar la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se vor propune trei zile de doliu naţional, începând de astăzi", a spus Bănicioiu.

Ultimul bilanţ al incendiului de vineri seară din Club Colectiv arată 27 de persoane decedate şi alte 146 de persoane au rămas internate la în spitalele din Capitală. Secretarul de stat a mai că 17 dintre decedaţi nu au fost încă identificaţi. La fel, 5 din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment nu au fost nici ei identificați. Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-31

In legatura cu acest articol...

Raed Arafat: "Nu există în momentul de față nici un document de autorizare a activității în clubul Colectiv"

Numărul morților a ajuns la 27. Guvernul va decreta trei zile de doliu național

Alin Anastasescu este acționarul firmei care deține clubul Colectiv

Primăria sectorului 4: Clubul Colectiv a fost controlat tematic ultima dată pe 21 octombrie
Parerea ta...

PETRACHE LUPU
31 Oct 2015

Domnule Ponta si domnulke Banicioiu vad ca exagerati cu acest doliu natiomal de la simpla discoteca.Doliu national se declara numai in caz de catastrofe naturale nu pentru o discoteca in care au actionat niste analfabeti care nu si-au luat masuri de prevenire si stingere in caz de incendiu.Iarasi vreti sa iesiti bine pe sticla ?
CORECT, PETRECHE...
31 Oct 2015

Iarăși se folosesc de o tragedie pt.o ieșire bună de imagine....
BăI, Să Vă FIE CLAR!
31 Oct 2015

Dumnezeu nu se lasă batjocorit cu asemenea satanisme! L-ați văzut p-ăla din Deal să se opuna homălăilor ori a ”sărbătorii” de Halloween?! NU! Deci, joacă la două capete, la fel ca și românii...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine