2020-08-12 01:47

Numele Vioricăi Dăncilă apare pe o placă de piatră pe faţada unei şcoli din Maramureş

 |  15:17
Numele Vioricăi Dăncilă apare pe o placă de piatră pe faţada unei şcoli din Maramureş

O placă din piatră, de mulţumire pentru Guvern şi pentru premierul Viorica Dăncilă, a fost amplasată pe o şcoală din judeţul Maramureş, în oraşul Dragomireşti, pe faţada unităţii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”. Şcoala cu pricina a fost reabilitată în ultimii doi ani, lucrările costând aproximativ 3,5 milioane lei.

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti şcoala gimn. , între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de (...), directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş, Gabriel V. Zetea. 9.IX.2019 Primar Dragomireşti, pr. prof. Vasile Ţiplea“, scrie pe placa din piatră.

Cazul a ajuns viral pe Facebook după ce o localnică a publicat o fotografie şi a povestit ce s-a întâmplat în oraş. „În localitatea mea natală simţul ridicolului a dispărut de mult timp (...) Vedeţi dumneavoastră, degeaba îţi pui titluri în faţa numelui de familie, de tipul , degeaba te faci ba ţăran, ba domn, ba popa, ba dascalăl, ba PMPist, ba PSDist, calitatea şi nobleţea le ai ori nu. La Dragomireşti nu este nici de una, nici de alta de ceva vreme. Aş vrea să spun că şcoala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dăncilă, (...) nici din mila directorului, nici din mila primarului. Şi totuşi, uite că într-un sistem de învăţământ care ar trebui să fie laic şi nepolitizat, aceşti oameni s-au afişat pe peretele şcolii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu alta. Măi, oameni buni, voi nu aveţi ce căuta acolo! Şcoala este făcută cu fonduri care, la urma urmei, vin de la contribuabili. Nu cred că primarul, preşedintele Consiliului Judeţean, Dăncilă sau directorul au adus bani de acasă să renoveze şcoala”, a scris femeia pe Facebook.

„Copiii şi dascălii nu au pentru ce să rabde să vadă zilnic tabla aia oribilă şi slugarnică! E o pată de ruşine pe obrazul Dragomireştiului! Sunteţi efectiv de râsul curcilor! Şi numele bunului Dumnezeu l-aţi făcut slogan politic şi l-aţi afişat pe pereţi! Aştept cu interes o statuie cu preoţii profesori ai Dragomireştiului! Cred că s-ar găsi ceva loc în părculeţul şcolii, între straturi. La şcoală ne trebuie educaţie, nu liturghii peste liturghii ca să vă autointitulaţi voi ctitori şi să vă faceţi plăcuţe singuri, că nu suntem la Putna”, a mai adăugat internauta.

Dacă primarul localităţii Dragomireşti, Vasile Ţiplea, nu a putut fi contactat, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat pentru Mediafax că placa a fost făcută de primar, dar ea va fi relocată: „Subiectul este scos din context, nu are nicio legătură cu politica. Primarul nu este membru al PSD, este fost preot şi om talentat. A făcut o creaţie personală, cioplită în piatră, drept mulţumire şi a vrut să o prezinte comunităţii. E o chestiune privată, este o proprietate intelectuală. Nu i-a cerut nimeni să o facă. Plăcuţa va fi relocată într-o zonă privată. Este făcută de mâna lui şi a vrut să o prezinte ca şi creaţie a lui personală”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-10Parerea ta...

PUPINCURIST
10 Sep 2019

Neam prost romanesc.
TOTI TONTII
11 Sep 2019

Gasesc loc in popime! Jenant de tont probabil de aceea e si atat de mare lingau. Habar n-are cum e sa ai demnitate: isi face de ras conationalii. Dati-l jos, dragi oameni, ca va face de ras, un primar trebuie sa va aduca sclipiri in minte nu sa va traga in jos!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz