2019-10-15 19:45

Numiri în Ministrul Justiției! Pe cine a propus Florin Iordache

 |  21:27
Numiri în Ministrul Justiției! Pe cine a propus Florin Iordache

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că magistrații Oana Hăineală, Constantin Sima și Mariana Moț au fost propuși secretari de stat în cadrul ministrului.

Cei trei au fost detașați de la instituțiile la care activau la Ministerul Justiției, fiind propuși secretari de stat. Magistrații au fost detașați pentru o perioadă de trei ani.

Ministerul Justiției, Florin Iordache, a declarat pentru Mediafax că i-a propus pe Oana Hăineală, Constantin Sima și Mariana Moț secretari de stat în cadrul ministerului.

Oana Hăineală a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii timp de șase ani, terminându-și mandatul pe 6 ianuarie. În cadrul consiliului a fost reprezentant al parchetelor de pe lângă tribunale. Magistratul a fost numit de Guvernul Ciolos, pe 29 decembrie 2016, în funcția de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Ulterior, la începutul anului, executivul a abrogat hotărârea de numire în această funcție. Oana Haineală a candidat pentru funcția de procuror general al României, însă nu a fost propusă de ministrul Justiției, funcția fiind ocupată de Augustin Lazăr. Potrivit unor surse judiciare, numele Oanei Hăineală ar fi fost vehiculat pentru o funcție de adjunct al procurorului general al României însă Raluca Prună nu a propus-o, fiind numiți adjuncți Laura Oprean și Bogdan Licu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray