2020-05-29 04:01

Nuţu Cămătaru, judecat în arest la domiciliu. Cămătaru era arestat într-un dosar de infracţiuni cu violenţă

 |  07:17
Nuţu Cămătaru, judecat în arest la domiciliu. Cămătaru era arestat într-un dosar de infracţiuni cu violenţă

Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuţu Cămătaru va fi judecat în arest la domiciliu, a hotărât, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Cămătaru a fost arestat în luna februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii.

Decizia ICCJ este definitivă, iar Nuţu Cămătaru urmează să fie eliberat din detenţie şi plasat în arest la domiciliu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis în judecată în acest dosar 54 de inculpaţi, printre care Nuţu Cămătaru, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) şi Cristian Radu Roşca.

Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013. În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicţie de a părăsi Capitala.

DIICOT a precizat că, grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Potrivit probelor administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Anchetatorii au menţionat că, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine