2020-05-29 04:38

O angajată a Prefecturii Buzău a fost găsită spânzurată. Femeie fusese audiată la DNA

 |  12:42
O angajată a Prefecturii Buzău a fost găsită spânzurată. Femeie fusese audiată la DNA

O angajată a Prefecturii Buzău Luminiţa Ionescu a fost găsită luni spânzurată luni. Femeia fusese audiată în urmă cu câtva timp la DNA Ploieşti, cel mai probabil în dosarul fostului prefect Paul Beganu, care este arestat.

Potrivit primelor informaţii, Luminiţa Ionescu, în vârstă de 57 de ani, ar fi coordonat, în vremea în care Paul Beganu era prefect de Buzău, grupul de lucru al comisiei pentru reconstituirea dreptului de proprietate, în aceeaşi funcţie fiind şi înainte de a se sinucide.

Femeia a fost găsită spânzurată luni dimineaţă, în curtea casei sale, unde locuia împreună cu mama sa. O femeie a sunat de urgenţă la 112, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au constatat că pe corpul femeii nu sunt urme de violenţă.

Surse din cadrul instituţiei, citate de Mediafax, au precizat, că femeia ar fi fost chemată, în urmă cu câteva săptămâni, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată. La acest moment nu se cunoaşte calitatea în care a fost solicitată să dea explicaţii procurorilor, cel mai probabil, fiind vorba despre cazul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în localitatea Gura Teghii.

Fiind întrebată, în urmă cu câteva zile, dacă angajaţi ai Prefecturii Buzău au fost chemaţi la DNA Ploieşti în cazul fostului prefect Paul Beganu, Maria Buleandră, prefect de Buzău, a declarat că un angajat a fost la audieri.

Prefectul de Buzău, Maria Buleandră, a precizat, luni, pentru Mediafax, că femeia fusese chemată la audieri la DNA.

"Sunt în stare de şoc, era şefa colectivului de lucru de pe lângă Comisia judeţeană (n.r. - Comisia judeţeană pentru reconstituirea dreptului de proprietate), un om de calitate, nu o pot descrie în cuvinte, toată Prefectura ne bazam pe ea, nu-mi vine să cred, nu ştiu de ce a făcut asta. De două zile era foarte stresată, avea mama bolnavă şi în vârstă şi o fată studentă la Bucureşti, în rest nu avea pe nimeni. Vineri, mi-a spus că e foarte stresată, că simte un nod în gât. I-am zis că toţi suntem stresaţi oriunde am lucra, am încercat s-o încurajez. Era inginer agronom şi lucra în Prefectură din '91, şi angajată pe post de consilier în cadrul instituţiei”, a precizat prefectul Maria Buleandră.

Aceasta a mai spus că a stat recent de vorbă cu femeia, dar că aceasta i-a dat asigurări că nu are nicio implicare în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii.

"Am fost chemaţi şi la alte dosare chiar dacă nu a ştiut presa. Nu trebuia să se întâmple asta acum. Am stat de vorbă cu ea şi mi-a spus că nu are niciun fel de problemă. A jurat pe copilul ei, dar probabil a intrat într-o stare de depresie. Ea a făcut o simplă adresă. M-am uitat pe adresă şi nu e nimic ilegal acolo. Era pe un fond de depresie şi ce a văzut la televiziuni, tot îmi zicea că e foarte stresată şi că nu se poate aduna”, a completat prefectul de Buzău, Maria Buleandră.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine