2020-07-11 18:32

O asistentă de la maternitatea MedLife este infectată cu COVID 19

 |  17:37
 O asistentă de la maternitatea MedLife este infectată cu COVID 19

O asistentă medicală de la maternitatea MedLife a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, în urma testării făcute. Potrivit sursei citate, au fost testate în total 93 de persoane. Aceeaşi sursă precizează că, până la comunicarea unei decizii din partea DSP, se va dispune de urgenţă şi testarea membrilor de familie ai asistentei medicale şi a tuturor contacţilor acesteia.

"După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Griviţa, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR. Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile şi care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii şi asistentele care au îngrijit şi investigat mama şi nou născutul, la infirmiere şi personalul auxiliar. (...) Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparţine unei colege asistentă pe secţia de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie", se arată într-un comunicat de presă al unităţii spitaliceşti, scrie agerpres.ro.

De asemenea, va fi reluată testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ţine sub monitorizare.

Activitatea spitalului Life Memorial şi a maternităţii din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecţie şi de sterilizare.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că a fost pus în funcţiune propriul laborator, Real Time PCR, în vederea depistării infecţiei cu COVID-19 (coronavirus), laborator care are capacitate de procesare de 300 teste pe zi. O femeie gravidă care s-a internat în unitatea medicală în urmă cu două săptămâni a fost confirmată cu COVID 19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz