2020-07-10 03:56

O altă artistă s-a sinucis din depresie. Soprana Roxana Briban şi-a tăiat venele INREGISTRARE

 |  18:42
O altă artistă s-a sinucis din depresie. Soprana Roxana Briban şi-a tăiat venele INREGISTRARE

Soprana RoxanaBriban, în vârstă de 39 de ani, şi-a pus capăt zilelor, sâmbătă, au precizatpentru ziarul “Puterea”, surse din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Tragedia s-a întâmplatîn locuinţa sopranei, situată în sectorul 2 al Capitalei. Potrivitanchetatorilor, Roxana Jiana Briban şi-a secţionat venele de la mâini şipicioare, justificându-şi gestul extrem prin intermediul unui bilet de adio pecare l-a lăsat familiei. Corpul neînsufleţit al artistei a fost găsit de soţulacesteia, care a forţat uşa şi, în cele din urmă, a pătruns în locuinţăescaladând balconul.

Potrivit primelordate, poliţiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, care auefectuat cercetarea la faţa locului şi care instrumentează acest caz de moartesuspectă, au concluzionat că soprana a recurs la un gest suicidal, iarindiciile par să excludă ipoteza ca RoxannaBriban să fi fost victima unei agresiuni exercitate de o terţă persoană.Cu toate acestea, anchetatorii aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a putea închideoficial dosarul. Cert este că soprana a lăsat soţului ei un bilet prin care şi-aexplicat gestul suicidal, însă anchetatorii au preferat să treacă deocamdatăsub tăcere conţinutul mesajului de adio al Roxanei. Surse judiciare auprecizat, însă, că biletul de adio conţinea doar câteva cuvinte adresate soţuluiei, Alexandru, şi anume: “Iartă-mă! A ta Roxana!”

Sâmbătă după-amiază,Ambulanţa SMURD a fost solicitată la locuinţa Roxanei Briban, situată însectorul 2 al Capitalei. Când medicii au ajuns, nu au putut face altceva decâtsă constate decesul. Criminaliştii se aflau şi ei la faţa locului.

Nueste prima oară când vrea să se omoare

"Sâmbătădupă-masă eu am fost la cumpărături şi când m-am întors am găsit uşa încuiată,cu cheile în uşă, pe dinăuntru. Am intrat pe geam şi am găsit-o în cadă, cuvenele tăiate, cu trei pungi legate cu scotch în jurul gâtului. Nu avea puls,nu respira, a venit echipa SMURD care a încercat să o resusciteze, dar nu areuşit", a explicat Alexandru Briban, soţul sopranei. Acesta a precizat căRoxana a suferit o depresie după ce a fost dată afară de la Opera NaţionalăBucureşti în 2009. "A suferit un şoc. Pe directorul de la Opera NaţionalăBucureşti nu-l mai interesa, deşi avea una dintre cele mai bune voci şi ocarieră internaţională. A suferit foarte mult atunci", a spus AlexandruBriban. El a mai precizat că soţia lui nu era la prima tentativăde sinucidere şi că urma un tratament. "A fost la doctori, se mailiniştise. A mai avut tentative de sinucidere, dar nu de acest gen. Am putut săo salvez de fiecare dată", a mai spus Alexandru Briban. Bărbatul a precizatcă şi contractele de colaborator pe care soprana le avea la Opera din Vienas-au încheiat odată cu plecarea de la conducerea instituţiei a lui IoanHolender. "A fost una dintre cele mai bune soprane, cu o voce deosebită.Este cumplit ce s-a întâmplat", a spus Alexandru Briban. În prezent,trupul sopranei este la Institutul Naţional de Medicină Legală, unde a fostdepus sâmbătă la ora 22.00.

Şi-a dedicat viaţamuzicii

Înanul 2009, soprana Roxana Briban şi-a dat demisia de la Opera NaţionalăBucureşti, unde lucra din anul 2000. Potrivit site-ului personal, Roxana Bribans-a dedicat vieţii muzicale de la vârsta de şase ani, prin studiul viorii şicel al cântecului, devenind în scurt timp solistă a Corului de Copii alRadiodifuziunii Române, cu care a susţinut peste 300 de concerte în ţară şi înstrăinătate. Absolventă a Universităţii de Muzică din Bucureşti, în anul 2000,laureată a mai multor concursuri de canto, a obţinut premiul "LudovicSpiess", din partea Forumului Muzical Român, şi distincţia "Vocea deAur", din partea Societăţii Române de Radiodifuziune. Imediat dupăabsolvire a debutat ca solistă a Operei Naţionale Bucureşti, cu rolul Contessadin opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Începutul cariereiinternaţionale este marcat de debutul la Wiener Staatoper, în anul 2003, curolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana românăa devenit invitat permanent al scenei vieneze, încheind contracte până înstagiunea 2009-2010. A cântat pe scenele unor mari instituţii din lume, precumVolksoper Wien, Deutsche Oper Berlin, Théâtre du Capitole de Toulouse, TeatroMunicipal de Santiago de Chile şi Het Muziektheater Amsterdam.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz