2020-04-07 17:35

O grupare de contrabandişti de pe frontiera de est a fost filată timp de opt luni de DIICOT, DGIPI şi Crima Organizată. Traficanţi de ţigări reţinuţi pentru spălare de bani

 |  18:19
O grupare de contrabandişti de pe frontiera de est a fost filată timp de opt luni de DIICOT, DGIPI şi Crima Organizată. Traficanţi de ţigări reţinuţi pentru spălare de bani

Dupăaproape opt luni de filaj şi interceptări telefonice şi din mediul ambiental oimportantă grupare care făcea contrabandă cu ţigări peste frontiera de est afost dovedită şi acum se află după gratii. Cei 18 membri ai reţelei, dinjudeţele Bacău şi Iaşi, au adus în România peste 15.000 de cartuşe de ţigăriprin metoda micului trafic. Anchetatorii au confiscat trei autoturisme, peste15.000 de cartuşe cu ţigări, aproape un milion de lei şi peste 40.000 de euro.

Ieri-dimineaţă,procurorii DIICOT de la Bacău şi Iaşi, însoţiţi de poliţiştii BCCO din aceleaşijudeţe, de lucrători vamali şi ai poliţiei de frontieră, de ofiţeri DGIPI şi dejandarmi au declanşat cea mai vastă operaţiune de prindere a unei grupări carese ocupă cu traficul de ţigări. La ora 6.00, la peste 20 de domicilii şireşedinţe ale suspecţilor, dar şi la depozite din judeţele Iaşi şi Bacău aufost efectuate, simultan, percheziţii. În urma acestora au fost ridicate, învederea confiscării, un număr total de aproximativ 200.000 de pachete deţigări, diferite mărci, trei autoturisme şi sumele de aproximativ 1 milion de leişi 43.885 de euro, bani suspectaţi a provenidin vânzarea ţigărilor de contrabandă.

18 membri reţinuţi

Acţiuneas-a declanşat în decembrie 2009, când ofiţerii DGIPI au primit o informaţiedespre o grupare care face trafic cu ţigări aduse din Rusia, via Moldova şiUcraina, prin PTF Siret şi PTF Albiţa. Informaţia s-a transformat într-un dosarpenal de contrabandă înregistrat la DIICOT Bacău. S-a trecut la monitorizareapresupuşilor membri ai grupării, atât prin filaj, cât şi prin interceptăritelefonice. Pe de altă parte, s-a mers şi pe ideea de a cumpăra marfă decontrabandă de către poliţişti sub acoperire.

Aşase face că, în luna februarie 2010 a fost prins primul transport de ţigări. Lavremea respectivă a fost oprit în trafic un autoturism cu care se transportaupeste 900 de cartuşe de ţigări în valoare de 35.000 de lei. Ţigările şi maşinaau fost confiscate pentru contrabandă. Ulterior, în luna mai, alţi membri aigrupării au fost prinşi după ce au adus din Moldova 1.100 de cartuşe de ţigări.Marfa şi mijlocul de transport au fost confiscate. Chiar dacă au fost prinşi,membrii grupării au continuat să aducă în ţară ţigări de contrabandă dinmărcile Plai, Plugarul, Kent, Ronson, Viceroy, Winston, uşor vandabile.

Dinluna martie şi până în prezent, membrii grupării au continuat să aducă în ţarăţigări de contrabandă care le depozitau la diferite adrese. Ţigările erau apoivândute prin intermediul a 50 de societăţi comerciale.

Pânăieri după-amiază, nouă dintre cei 18 membri ai grupării primiseră ordonanţe dereţinere pe 24 de ore. Victoraş Bodea, Liliana Laslău, Florin Vişoiu, ElenaVişoiu, Cristinel Ghiciuc, Toni Rojniţă, Ionel Baraboi, Gavril Gatini şi MariusMarchitan vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivăpentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, contrabandă, spălare debani şi complicitate la evaziune fiscală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-06-30

Mai multe imagini:
O grupare de contrabandişti de pe frontiera de est a fost filată timp de opt luni de DIICOT, DGIPI şi Crima Organizată. Traficanţi de ţigări reţinuţi pentru spălare de bani
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine