2020-02-28 13:59

O persoană a decedat din cauza căldurii şi peste 80 au căzut în stradă în ultimele 24 de ore

 |  19:42
O persoană a decedat din cauza căldurii şi peste 80 au căzut în stradă în ultimele 24 de ore

Serviciilede Ambulanţă şi SMURD au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 6.480 de apeluri,din care 81 pentru căzuţi în stradă, dublu faţă de miercuri, şi un deces, alcincilea unde căldura poate fi considerată factor favorizant, a declarat pentruMEDIAFAX purtătorul de cuvânt al MS, Oana Grigore.

"Numărulcelor cărora li s-a făcut rău pe stradă s-a dublat în ultimele 24 de ore. Deasemenea, bărbatul adus, marţi seară, din Tulcea, cu hipertermie şi intoxicaţiecu vapori de vopsea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală a decedat.Este al cincilea caz unde căldura poate fi considerată factor favorizant dedeces, după ce alte patru persoană au decedat în Spitalul JudeţeanConstanţa", a spus Oana Grigore.

În Capitală,până la ora 16.00 au fost înregistrate la Serviciul de AmbulanţăBucureşti-Ilfov 581 de apeluri, 321 fiind urgenţe, din care 14 pentru căzuţi înstradă, 55 pentru lipotimii şi sincope şi trei pentru insolaţii, a declarat,joi, agenţiei MEDIAFAX, managerul SABIF, Alis Grasu.

Întrucâtcanicula se va prelungi şi în zilele următoare şi probabil şi în mai multe ziledin luna august, Ministerul Sănătăţii (MS) reia recomandările privind evitareaexpunerii prelungite la soare între orele 11.00 şi 17.00.

"Recomandămsă fie evitată expunerea îndelungată la soare, mai ales la orele amiezii şi săse consume legume şi fructe. De asemenea, trebuie consumaţi minimum doi litride lichid zilnic şi vor fi făcute mai multe duşuri. Cei care cunosc vârstnicicare locuiesc singuri, să ţină legătura cu ei zilnic", a spussubsecretarul de stat Raed Arafat.

Subsecretarulde stat Raed Arafat anunţa, miercuri, că în urma necropsiei s-a stabilit căpatru din cele şapte decese de la Spitalul Judeţean Constanţa au fost probabilfavorizate de caniculă, victimele suferind infarct miocardic şi insuficienţărespiratorie acută.

De joi şipână sâmbătă, temperaturile vor depăşi 35 de grade, mai ales în regiunilesudice şi estice, iar indicele de confort termic ITU va depăşi pragul critic de80 de unităţi, potrivit avertizării cod galben emise de meteorologi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-05-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine