2020-02-17 23:28

Obama: Declaraţiile lui Mahmoud Ahmadinejad privind 11 septembrie sunt şocante

 |  22:35

Preşedintele american, Barack Obama, a condamnat vineri declaraţiileomologului său iranian, Mahmoud Ahmadinejad, referitoare la atentatele de la 11septembrie, făcute cu o zi înainte la ONU, calificându-le drept"şocante", "ostile" şi "de neiertat".

Liderul iranian a profitat de ocaziaoferită de discursul său în faţa Adunării Generale a ONU pentru a denunţa, joi,un "complot" american privind atentatele de la 11 septembrie 2001,provocând ieşirea imediată din sală a delegaţiilor Statelor Unite şi UniuniiEuropene.

"A fost şocant. A fost ostil. Şi faptul că a făcut acestedeclaraţii aici, la Manhattan,chiar la nord de Ground Zero, unde familii şi-au pierdut apropiaţii (...),oameni de toate religiile, de toate originile văd aceste atentate drepttragedia esenţială a acestei generaţii", a declarat Obama, într-uninterviu pentru serviciul BBC în limba persană.

"Faptul că a făcut astfel de declaraţii este de neiertat", asubliniat preşedintele american, potrivit unor extrase din interviu, publicatede Casa Albă.

Mahmoud Ahmadinejad pune la îndoială versiunea oficială a atentatelor dela 11 septembrie 2001

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a pus din nou la îndoială,într-o reuniune cu presa duminică seară în Qatar, versiunea oficială privindatentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, susţinând că aceste atacuri aufost folosite ca pretext pentru intervenţia în Afganistan.

"Ceva s-a produs la New York şi nimeni nu ştie nici până în prezent care aufost principalii autori. Nici o parte independentă nu a fost autorizată săîncerce să îi identifice pe autori", a declarat Ahmadinejad.

După atentatele împotriva turnurilor gemene de la World Trade Center(WTC), soldate cu aproape 3.000 de victime, "ei (americanii) au spus că înAfganistan se ascund terorişti şi NATO şi-a mobilizat toate resursele şi aatacat această ţară", a adăugat el.

Ahmadinejad afirmase deja că versiunea americană a atentatelor de la 11septembrie reprezintă o "minciună", după ce ele au fost revendicateîn repetate rânduri de reţeaua extremistă al-Qaida, condusă de Osama ben Laden.Această reţea s-ar ascunde, după comiterea atentatelor, în zone de la frontieradintre Afganistan şi Pakistan.

El a mai acuzat Occidentul că provoacă divizări între ţările regiuniiGolfului. "Puterile coloniale încearcă să creeze tensiune în regiune,pentru a crea divizări între ţările sale", a spus Ahmadinejad, a cărui ţară este temută de unii dintre vecinii săi arabi,printre care Arabia Saudită, pentru politica sa regională şi programul săunuclear controversat.

"Aceste puteri îşi continuă campania de propagandă şi război psihologicpentru a diviza ţările din

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine