2020-06-06 10:43

Obstacole birocratice şi vid legislativ în Cizmă. O fetiţă româncă născută într-un elicopter-ambulanţă nu poate fi înregistrată în Italia

 |  18:45
Obstacole birocratice şi vid legislativ în Cizmă. O fetiţă româncă născută într-un elicopter-ambulanţă nu poate fi înregistrată în Italia

Ofamilie de români din Italia depune eforturi pentru depăşirea obstacolelorbirocratice în scopul obţinerii unui certificat de naştere pentru o fetiţăadusă pe lume la bordul unui elicopter-ambulanţă, în urmă cu zece zile,informează site-ul TGcom.it.

MicuţaAlexandra, fiica unei familii de români, s-a născut pe 21 iulie în timp ce mamaera transportată cu un elicopter-ambulanţă, deasupra localităţii italieneAlessandria, situată în regiunea Piemonte (nord).

Deşiau trecut zece zile de la naştere, familia nu a putut înregistra evenimentul,care, oficial, nu a avut loc. Se pare că fetiţa nu poate primi certificat denaştere din cauza vidului legislativ din Italia. Legislaţia italiană prevedesoluţii pentru naşterile care au loc la bordul avioanelor sau elicopterelorcomerciale. În aceste cazuri, la aterizarea pe aeroporturile civile, pilotulprezintă jurnalul de bord, iar autorităţile aeroportuare se ocupă deînregistrarea unei naşteri şi de eliberarea actelor necesare.

Însăelicopterele-ambulanţă nu aterizează pe aeroporturi civile, astfel că nimeni nuse poate ocupa de înregistrarea naşterii.

Ambulanţa preia cazul

Naştereamicuţei Alexandra a fost semnalată Primăriei din Alessandria, însă funcţionariiacesteia susţin că nu există toate datele necesare eliberării certificatului.Cazul a fost preluat de serviciul de ambulanţă, care speră să găsească osoluţie. "Vom avea o discuţie cu pilotul elicopterului şi, pe bazajurnalului de bord, vom elabora un document pe care îl vom prezentacomandantului. Apoi, comandantul se va adresa autorităţilor civile",afirmă un reprezentant al serviciului de ambulanţă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine