2020-02-17 23:23

Șoferul lui Vântu a primit o parte din bunurile ridicate la percheziție

 |  20:09

AlexandruStoian, șoferul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, a primit înapoi de laprocurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului Generalbunurile ridicate în timpul percheziției domiciliare, care nu au legătură cuobiectul cauzei penale aflate în lucru.

AvocatulAlexandru Chiciu, apărătorul lui Alexandru Stoian, a cerut procurorului MariusIacob, șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului General,care instrumentează dosarul de favorizare a infractorului, toate bunurileaparținând clientului său, care nu au legătură cu obiectul cauzei ce a fostdeschisă pe numele lui Sorin Ovidiu Vântu, a „locotenentului” său, omul deafaceri Octavian Țurcanu, și a șoferului Alexandru Stoian. Solicitareaavocatului s-a întemeiat pe articolul 109 alineat 4 din Codul de procedurăpenală, care prevede că „obiectele și înscrisurile predate sau ridicate în urmapercheziției și care nu au legătură cu cauza se restituie persoanei căreia îiapartin”.

Ieri,la ora 14.00, Alexandru Stoian, însoțit de avocatul său, Alexandru Chiciu, s-aprezentat la Parchetul General de unde a primit înapoi de la procurori treilaptopuri, cinci telefoane mobile, șapte cd-uri și dvd-uri.

Mandatul,revocat în totalitate

AlexandruStoian este singurul dintre cei trei arestați de Tribunalul București față decare magistrații Curții de Apel București au revocat în totalitate măsuraarestării preventive, astfel că el, spre deosebire de Vântu și Țurcanu, nu maiare nici un fel de interdicție, cum ar fi posibilitatea de a lua legăturadirect sau indirect cu infractorul favorizat, respectiv Nicolae Popa, sau cuinculpații.

Ceitrei au fost arestați, în noaptea de 9 spre 10 septembrie, de un judecător al TribunaluluiBucureşti, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de favorizarea infractorului,respectiv complicitate la această infracţiune. Cei trei sunt acuzați că l-au ajutatpe Nicolae Popa - condamnat, în lipsă, la 15 ani de detenţie, pentru păgubireaa 300.000 de investitori FNI - să fugă din ţară, în anul 2000, şi să se ascundăde autorităţile române judiciare. Nicolae Popa a fost prins în 2 decembrie2009, la Jakarta (Indonezia). Pe 16 septembrie, un complet format din treimagistrați al Curții de Apel București a decis cercetarea celor trei în starede libertate. Sorin Ovidiu Vântu și Octavian Țurcanu au însă interdicția de apărăsi țara și de a lua legătura direct sau indirect cu Nicolae Popa sau cufratele acestuia, Virgil Popa.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine