2019-10-14 06:52

OFICIAL. Guvernul a decretat trei zile de DOLIU NAȚIONAL. Care vor fi acestea

 |  15:31
OFICIAL. Guvernul a decretat trei zile de DOLIU NAȚIONAL. Care vor fi acestea

Regele Mihai I a decedat marți după-amiază la reşedinţa sa din Elveţia. Sicriul va fi adus în ţară în data de 13 decembrie. Premierul Mihai Tudose a anunţat în şedinţa de miercuri că Guvernul va decreta doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie.

Şedinţa de Guvern a început miercuri cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I, decedat marţi la vârsta de 96 ani. 

"Astăzi pe ordinea de zi va fi decretat zi de doliu national în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie", a anunţat premierul.

Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabileşte că, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară în 13 decembrie, la ora 11.00, iar în 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare la Catedrala Patriarhală, iar la 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.

Familia Regală a anunţat mare doliu pentru 40 zile şi doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu şi doliul se referă la prezenţa publică a membrilor Familiei Regale.

Regele Mihai I a murit marţi, la ora 13.00, ora României. Regele împlinise în 25 octombrie vârsta de 96 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-06

In legatura cu acest articol...

Când va fi adus în țară sicriul cu corpul neînsuflețit al REGELUI MIHAI. Programul OFICIAL al funeraliilor

CALINIC, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, amintiri inedite despre Regele MIHAI: „Iubea cel mai mult pe mama sa…”
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray