2020-01-28 15:43

Ofiţer de poliţie de la DIICOT, reţinut pentru luare de mită în dosarul de şantaj al lui Sergiu Lucinschi

 |  11:42
Ofiţer de poliţie de la DIICOT, reţinut pentru luare de mită în dosarul de şantaj al lui Sergiu Lucinschi

Ofiţerul de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. Cei doi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost reţinut pentru şantaj şi trafic de influenţă, ordonanţa de reţinere pentru 24 de fiind emisă luni. Procurorii l-au audiat pe Sergiu Lucinschi, după ce au făcut percheziţii la domiciliul acestuia din Voluntari, judeţul Ilfov.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la DIICOT, acesta fiind acuzat de luare de mită.

Procurorii DNA au precizat că, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, cu complicitatea altor persoane, a şantajat un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro, deşi acesta nu îi datora bani, spunând că doar aşa îşi va retrage o plângere penală formulată la DIICOT pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

"De asemenea, inculpatul i-a promis omului de afaceri că va depune diligenţele necesare astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor într-o infracţiune pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează", au arătat procurorii în ordonanţa de reţinere.

Astfel, ofiţerul de poliţie de la DIICOT Constantin Comăneanu, care desfăşura activităţi specifice în acel dosar, i-ar fi solicitat o sumă de bani, iniţial neprecizată, printr-un intermediar, omului de afaceri şantajat de Lucinschi, afirmând că poate influenţa modul de soluţionare a cauzei.

"Mai mult, pentru a-i întări încrederea, inculpatul Comăneanu Constantin, prin acelaşi intermediar, i-a transmis omului de afaceri o copie a plângerii depusă de inculpatul Lucinschi Sergiu şi i-a comunicat totodată că se va lua împotriva lui măsura arestării, lucru care s-a şi întâmplat ulterior", au precizat procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, după punerea sa în libertate, omul de afaceri a fost de acord să îi dea intermediarului suma de 30.000 de euro, din cei 50.000 de euro pretinşi iniţial, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului său.

În 30 martie, Comăneanu a fost prins în flagrant, după ce a primit de la intermediar 5.000 din cei 30.000 de euro daţi de omul de afaceri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-31Parerea ta...

AMERICANUL
31 Mar 2015

80 % din POLITIA Ro are caracterul si statutul lui Constantin Comăneanu. Vedeti vilele, averile si legaturile lor cu MAFIA din RO si din afara. Sefii poltiei Ro de dupa 1989 incepand cu GAMBRA GHEORGHE(dumnezeu sa-l ierte), toti sunt santajabili sau penali........................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine