2020-08-13 00:08

Ofițeri de la Poliția Sectorului 6, REŢINUŢI pentru luare de mită

 |  14:20
Ofițeri de la Poliția Sectorului 6, REŢINUŢI pentru luare de mită

DNA a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Nicos Colesca și a lui Daniel Mihai Chivu, subcomisari de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Poliția Sectorului 6 - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Aceştia sunt acuzaţi de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită.

Procurorii DNA susţin că, „la data de 14 octombrie 2015, inculpații Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos, în calitate de subcomisari de poliție în cadrul Poliției Sectorului 6 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în timp ce se aflau în incinta punctului de lucru al unei firme, dintr-un complex comercial situat în jud. Ilfov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au pretins de la administratorul societății suma de 10.000 lei și au primit efectiv suma de 8.000 lei. În schimbul acestei sume de bani, cei doi inculpați i-au promis administratorului respectiv că-i vor facilita obținerea unei soluții favorabile în cadrul unui dosar penal care îl privea pe aceasta din urmă, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, dosar în care polițiștii efectuau acte de urmărire penală privind comiterea unei infracțiuni de evaziune fiscală”.

Potrivit anchetatorilor, „pentru a asigura scăparea sa și a colegului său, dar și păstrarea sumei de 8.000 lei primită drept mită, inculpatul Colesca Nicos a demarat în trombă cu autoturismul de serviciu în direcția ieșirii din complexul respectiv, deși un ofițer de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu privind constatarea infracțiunii flagrante săvârșite de cei doi, se afla parțial în interiorul autovehiculului, în încercarea de a-i opri pe cei doi inculpați”.

Chivu Daniel Mihai și Colesca Nicos urmează să fie prezentați miercuri Tribunalului București cu propunere de luare a măsurilor preventive ce se impun.

Procurorii beneficiază în această cauză de sprijin de specialitate din partea Departamentului de Informații și Protecție Internă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz