2019-12-15 21:10

Omul de afaceri Ilie Vonica a murit, după ce s-a aruncat de la balconul casei sale

 |  15:00
Omul de afaceri Ilie Vonica a murit, după ce s-a aruncat de la balconul casei sale

Omul de afaceri din Sibiu Ilie Vonica a murit marţi, după ce s-a aruncat de pe balconul casei sale. Vonica a ajuns în stare gravă la spital, murind la scurt timp. Gestul omului de afaceri vine în urma scandalului rețetelor false, în care sotia sa a fost arestată.

"La 112 a fost înregistrat un apel prin care se anunţa că un bărbat a căzut de la unul dintre etajele unui imobil de pe strada Andrei Mureşanu din Sibiu, în curtea imobilului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, un echipaj de Poliţie a mers la adresa respectivă pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

Surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, au precizat că bărbatul care a căzut de la etajul casei sale este proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica,.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat de urgenţă la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu.

Potrivit unor surse medicale, Ilie Vonica a fost găsit în stop-cardiorespirator de către echipajul SMURD. El a fost dus în sala de operaţie a Clinicii Polisano, având "şanse minime de supravieţuire".

Una dintre ipotezele anchetatorilor este că omul de afaceri s-ar fi aruncat de la etaj.

Omul de afaceri Ilie Voica este proprietarul grupului Polisano, din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta. Luna trecută au avut loc mai multe percheziţii în dosarul reţelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Prejudicul adus bugetului de stat în acest caz este de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica şi soţia sa, Ioana Vonica, au fost audiaţi în data de 20 mai la Poliţia Capitalei.

Procurorii au precizat că reprezentanţii societăţi care deţine lanţul de farmacii "Reţeta" ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziţii de medicamente de la societăţi "fantomă". Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de reţete false pentru medicamente oncologice şi hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienţi care nu au beneficiat de acestea, reprezentanţii societăţii au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray