2020-05-25 09:23

Omul de afaceri Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz în care este urmărit penal

 |  11:28
Omul de afaceri Ioan Niculae, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz în care este urmărit penal

Omul de afaceri Ioan Niculae este audiat, vineri, la DIICOT, în dosarul Romgaz-Interagro, în care este urmărit pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. În acest caz este cercetat şi fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.

Ioan Niculae a fost chemat de procurori în legătură cu efectuarea expertizei în acest dosar.

Omul de afaceri a fost pus iniţial sub acuzare de procurorii DIICOT, alături de alte 40 de persoane, funcționari publici cu funcții de conducere din SNGN Romgaz, Ministerul Economiei, Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și reprezentanți ai unei societăți comerciale din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale.

Acuzațiile au fost schimbate ulterior în sustragere de sub sechestru, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală în dosarul Romgaz și l-au pus sub acuzare pe Ioan Niculae pentru că a înstrăinat mai multe bunuri pe care procurorii instituiseră sechestru asigurător, ajutat de Domnița Niculae (fosta soție), Adina Elena Niculae (fiică) și Nicoleta Mariana Toncea (actuala iubită).

Procurorii susțin că persoanele puse sub acuzare au aprobat livrarea de către Romgaz a unor cantități considerabile de gaze naturale către societatea InterAgro, deținută de Ioan Niculae, la prețuri mult diminuate față de cele practicate de Romgaz.

DIICOT a mai precizat că activitatea infracțională a generat imposibilitatea repartizării de către Romgaz a rezervelor necesare pentru realizarea programului național de înmagazinare și creșterea importului de gaze naturale, cu consecința punerii în pericol a Sistemul Energetic Național, ca ramură strategică a economiei naționale și subminării economiei naționale. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-30Parerea ta...

CEI CARE L-AU
30 Ian 2015

cunoscut BINE, spun ca este cel mai puternic afacerist din Ro.si ca (citez cu aproximatie): "pana nu va fi arestat si condamnat cu maxima pedeapsa, alaturi de Cocos, NIRO si toata gasca pdl-sta, nu se rezolva nimic, TOTUL e doar o amagire"; personajul care-a facut afirmatia, este fost deputat (deci, stie despre cine si despre ce este vorba in propozitie, stiind multe si marunte), avand in prezent - TV particulara; dar, pe masura ce se derula discutia, am observat cu stupefactie cum...atat el cat si invitatii sai de-aseara (o tipa care se ocupa cu situatia IMM-rilor si un fost director de IMGB, parca…) rezonau la situatia arestarilor diferit (canonindu-i pe ‘saracii’ infractori, temandu-se sa zica ceva de rau in privinta lor, de parca s-ar fi lipit raul de pielea lor, nu de al infractorilor); apoi, referitor la situatia dezastruoasa a tarii, STIAU multe, cu unele lucruri (anormale, ca sa nu zic aberante) erau/au fost/INCA fiind de acord, nu in comun-acord intre ei, probabil in f-ctie de principiile 'sanatoase' ale fiecaruia sau de INTERES-ul personal, altfel…aveai senzatia clara de IREAL: am vazut cum acesti oameni AU AVUT, AU STIUT despre porcariile si ticalosiile sub care s-au dat tunurile in economie in privinta privatizarilor ‘strategice’, stiau si parghiile oferite de cadrul legal care-au fost incalcate flagrant si in deplina cunostinta de cauza, stiau si despre personajele implicate (din politica sau din mediul de afaceri) si nu le-au dat ‘pe gura’ pana acum!
DE CE?
30 Ian 2015

Asta ar fi intrebarea! Cum poti sa pui capul pe perna, stiind despre afaceri si porcarii care-au afectat economia tarii in care stai/traiesti/te lafaiesti, fara sa intreprinzi NIMIC in acest sens, macar o sesizare pe undeva sau…o stire prin presa??!!!! Din modul dezlanat (pentru ca nu cadeau LA PACE) mi-a aratat faptul ca-s modificati pe creier deja, avand gandirea stramba, adica - fiecare cu ‘dreptatea lui’! Se foloseau de argumente viabile DOAR pana la un anumit pct, apoi…deraiau! Folosirea numai a unor crampeie de adevar, sprijinite la limita bunului-simt a legilor tarii, mai mult pe baza interpretarii subiective (in f-ctie de interesele personale) ori a partidului aflat atunci ‘la putere’ – au schimonosit situatia reala, franjurind tara si interesul national, ducandu-ne in pas alergator in Gropa Marianelor (ca sa nu zic Groapa de gunoi); P.S. Este enervant de-a dreptul: abia acum (cand sunt arestati si in curs de condamnare) nenorocitii astia, se trezesc toti aiuritii, toti aburitorii, toti tarsalosii sa vorbeasca ca niste atoate-cunoscatori!
CROCODIL
30 Ian 2015

Si noi plateam gazele furate - deturnate de time , mare patron tilhar
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine