2020-08-10 23:04

Omul de afaceri Nelu Iordache a îngenuncheat definitiv DNA în dosarele “Transalpina”

 |  22:43
Omul de afaceri Nelu Iordache a îngenuncheat definitiv DNA în dosarele “Transalpina”

Final in dosarele “Transalpina1” si "Transalpina2", dosare in care omul de afaceri Nelu Iordache (foto), zis "Regele asfaltului", a fost trimis in judecata de DNA.

Dupa ce pe data de 20 ianuarie 2020, Nelu Iordache a fost achitat in Dosarul Transalpina 1, astazi omul de afaceri a fost achitat in dosarul "Transalpina 2". Asta, dupa patru ani de judecata. 

Curtea de Apel Bucuresti a decis luni, 27 ianuarie 2020, achitarea definitiva a lui Nelu Iordache, mentinand solutia similara dispusa la fond, in 2017, de Tribunalul Bucuresti. Demonizat ani de zile public si linsat de aparatul de propaganda al DNA, cunoscutul om de afaceri a fost achitat pentru ambele acuzatii, singura diferenta fiind ca in cazul uneia dintre acestea Curtea de Apel Bucuresti a dispus schimbarea temeiului.

Iar, astazi, 12 martie 2020, omul de afaceri Nelu Iordache a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul “Transalpina 2” pentru complicitate la abuz in serviciu. Alti cinci inculpati au primit achitare. Procuroarea Ana-Maria Nedelcu l-a acuzat pe Iordache de un pretins prejudiciu de 45 milioane lei calculat pe diferenta de curs valutar, desiaceeasi procuroare recunoaste ca era imposibil sa anticipeze evolutia cursului valutar. 

Judecatorul Claudiu Eduard Corobana de la Tribunalul Bucuresti a dispus joi, 12 martie 2020, achitarea lui Nelu Iordache in dosarul “Transalpina 2”, in care acesta fusese trimis in judecata pentru o presupusa complicitate la abuz in serviciu. Omul de afaceri a fost achitat in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) teza I - “fapta nu este prevazuta de legea penala”.

Alaturi de Nelu Iordache, in acelasi dosar, in baza aceluiasi temei, au fost achitati de catre catre TMB alti cinci inculpati trimisi in judecata pentru pretinse fapte de abuz in serviciu, toti angajati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Craiova.

Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti.

Procuroarea DNA Ana-Maria Nedelcu l-a acuzat pe Nelu Iordache de un prejudiciu de 45 milioane lei calculat pe diferenta de curs valutar, dar tot ea recunoaste ca nu putea sa anticipeze evolutia cursului valutar, scrie luju.ro.

Concret, omul de afaceri a fost acuzat ca ar fi produs un prejudiciu de 45 de milioane de lei cu ocazia incheierii unui contract privind modernizarea DN 67C Bengesti – Sebes: “In urma acestui demers infractional a fost cauzat C.N.A.D.N.R. un prejudiciu in suma de 45.798.769 lei, reprezentand echivalentul diferentei de curs valutar dintre momentul emiterii unui numar de 48 de bilete la ordin in euro si momentul platii lor in lei. In acelasi timp a fost obtinut un folos patrimonial pentru firma reprezentata de inculpatul Iordache Nelu, constand atat in transferul riscului valutar din sarcina acestuia in sarcina C.N.A.D.N.R., cat si in obtinerea unui pret mai bun pentru biletele la ordin vandute decat ar fi obtinut daca ar fi fost emise in lei”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz