2019-08-18 16:08

Oprescu şi-a pus în cap consilierii PSD, PNL şi PNG din cauza procesului cu afaceristul Costică Constanda

 |  20:00
Oprescu şi-a pus în cap consilierii PSD, PNL şi PNG din cauza procesului cu afaceristul Costică Constanda

Consilieriigenerali ai PSD, PNL şi PNG i-au reproşat primarului general Sorin Oprescu, laultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), că i-achemat în garanţie în procesul pe care municipalitatea îl are cu omul deafaceri Costică Constanda.

Chemareaîn garanţie se face în cazul în care instanţa va da o soluţie în favoarea luiConstanda, iar consilierii generali vor fi cei care vor plăti daunele cerute deomul de afaceri. Cei careriscă să plătească daunele sunt consilierii careau plecat sau au absentat de la votul din CGMB privind un Plan Urbanistic Zonal(PUZ)în Satul Francez, respectivcei aiPSD, PNL,PNGşiPRM. Oprescu a fost nevoit să-i cheme în garanţie peconsilieri pentru că, în cazul în care Constanda va câştiga procesul,municipalitatea va fi bună de plată. Dacă nu se va îndrepta asupra aleşilorlocali, Curtea de Conturi îl poate da în judecată pe edilul-şef, pentru că nu aprotejat bugetul local. Acţiunea de chemare în judecată vine după ce, recent,Costică Constanda a plătit timbrul judiciar, adică suma de 20 demilioanede lei, plată fără de care nu se putea începe procesul de daune. Îninstanţă,Constanda cere de la municipalitatecirca 170 de milioanede euro,pentru că PUZ-ul pentru Satul Francez nu a trecut de CGMB. Prinacţiunea civilă introdusă de Constanda se solicită anularea contractului deschimb, din 15 martie 2008, încheiat între soţii Constanda şi municipalitate,care are ca obiect un schimb de proprietăţi, respectivo suprafaţădinSatul Francezoferită de Primărie lui Constanda pentruterenul deţinutde acestaîn Parcul Bordei. Concret, omul de afaceri cere instanţei săanuleze contractul încheiat cu edilii Capitalei, prin care a fost de acord sărenunţe la terenul din Parcul Bordei şi ladespăgubirile de 17 milioane deeuro, acordate de Curtea de Apel Bucureşti, în 2007. Constanda susţine că afost de acord să semneze contractul prin care acedat terenul dinparcpentru o suprafaţădin Satul Francez, dar a renunţat şi ladespăgubirile acordate de judecători, primind în schimb de laedilipromisiunea că CGMB va vota un PUZ prin care i se va permite săconstruiască pe terenul primit în Satul Francez. Constandaestenemulţumitcă nici până în prezent PUZ-ul nu a trecut de consilieriigenerali ai Capitalei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-28Parerea ta...

TEODOR
01 Noi 2010

Incurcat sistem mai avem!Nu inteleg cu ce se fac vinovati Oprescu si actualii consileri pentru deciziile lui Videanu si ale fostului consiliu?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray