2019-08-18 12:01

ORA DE IARNĂ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile se dau înapoi cu o oră. 28 Octombrie - cea mai lungă zi din an

 |  10:31
ORA DE IARNĂ. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile se dau înapoi cu o oră. 28 Octombrie - cea mai lungă zi din an

România trece duminică la ora oficială de iarnă, ora 04.00 devenind ora 03.00, ceea ce va face ca ziua de 28 octombrie să fie cea mai lungă din acest an. CFR Călători a anunţat că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare, informează News.ro.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, începând de duminică, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC).

CFR Călători a anunţat că schimbarea orei nu modifică mersul trenurilor în vigoare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 A.M. vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 A.M., ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeaşi zi de 28 octombrie 2018, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina, trenurile vor circula după orele din Mersul de tren în vigoare.

Acesta ar putea fi ultimul an în care România schimbă ora, după ce Comisia Europeană a propus, la solicitarea Parlamentului European, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019.

Comisia Europeană este de părere că nu este necesar ca schimbarea sezonieră a orei să fie reglementată în continuare de la Bruxelles şi că statele membre UE ar trebui să aibă libertatea de a decide dacă doresc să utilizeze ora de vară sau de iarnă şi de a trata chestiunea la nivel naţional.

Astfel, fiecare stat membru ar trebui să comunice, până în aprilie 2019, dacă intenţionează să aplice în mod permanent ora de vară sau pe cea de iarnă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-27Parerea ta...

ANONIM
29 Oct 2018

Opinați că ONSB și procurorii ar trebui să verifice și dacă în intervalul de schimbare a orei ar putea avea loc și tranzacții financiare suspecte ?
ANONIM
29 Oct 2018

O.N.S.P.C.B. ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray