2019-10-15 04:40

Orașul REGAL Curtea de Argeș, pregătit pentu funeraliile Regelui MIHAI I

 |  14:41
Orașul REGAL Curtea de Argeș, pregătit pentu funeraliile Regelui MIHAI I

Autorităţile din oraşul regal Curtea de Argeş, titlu pe care municipiul îl poartă din anul 2014, au finalizat pregătirile pentru funeraliile Regelui Mihai I.

Clădirea gării, unde va ajunge sâmbătă seară Trenul Regal, a fost acoperită cu un mash cu chipul Regelui şi drapelul regal, pentru a masca urmele lăsate pe monumentul istoric de trecerea timpului şi nepăsarea autorităţilor, informează Agerpres. Jandarmii au montat în zonă garduri de protecţie şi au început pregătirile pentru intrarea în dispozitiv, încă de la primele ore ale dimineţii. Pe Bulevardul Basarabilor, artera rutieră trasată în timpul domniei Regelui Carol I, care face legătura între Biserica Domnească şi Mânăstirea Curtea de Argeş, circulaţia şi staţionarea autovehiculelor au fost interzise. Restricţii rutiere au fost impuse şi pe alte străzi care vor fi parcurse de cortegiul funerar. Autorităţile au pregătit mai multe parcări pentru cei care vor ajunge la Curtea de Argeş, cu autoturismele proprii sau cu mijloace de transport în comun, pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I. Ultimele pregătiri se făceau şi în zona noii catedrale, în care va fi înmormântat Regele Mihai I, lângă Regina Ana. Au fost delimitate spaţiile pentru oficialităţi, jurnalişti şi public, iar jandarmii şi-au ocupat poziţiile, pentru a asigura ordinea şi a evita orice fel de incidente.

Restricții de circulație

Pe mai multe străzi din municipiul Curtea de Argeş au fost impuse restricţii rutiere, sâmbătă, pentru desfăşurarea funeraliilor regale. Potrivit unui comunicat transmis de Instituţia Prefectului Argeş, pe bulevardul Basarabilor și pe străzile 1 Mai şi Traian se interzic circulaţia şi staţionarea autovehiculelor până la ora 22.00, iar între orele 16.00 şi 22.00 va fi interzisă circulaţia autovehiculelor, cu excepţia celor ale riveranilor, și pe strada Meşterul Manole. Pe timpul deplasării cortegiului funerar vor fi închise străzile 1 Mai, Traian şi Negru Vodă.

Pentru funeraliile de la Curtea de Argeş au fost mobilizaţi peste 500 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare a efectivelor, în funcţie de situaţie. De asemenea, sunt pregătite 16 mijloace tehnice pentru a interveni în cazul unor situaţii de urgenţă - punct de comandă mobil, autospeciale pentru stingere, puncte medicale avansate, autospeciale de descarcerare, ambulanţe SMURD şi autospeciale de primă intervenţie şi comandă. Trenul Regal va ajunge la ora 17.30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă. Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală. La ora 17.50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18.40. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-16Parerea ta...

ANONIM
17 Dec 2017

TARA DE NEBUNI...... SA PANGARESTI UN ORAS UNDE ZAC STRAMOSII NOSTRI CU OSANALE ADUSE UNUI TRADATOR CARE SI-A ABANDONAT ARMATA IN 1944 LA 23 AUGUST SI A LAST-O PRADA RUSILOR NUMAI LA NOI SE POATE INTAMPLA ASA CEVA.... DUPA CE L-A ARESTAT PE ANTONESCU A DECLARAT LA RADIO CA S-A SEMNAT ARMISTITIU CU RUSIA .....O MARE MINCIUNA NU S-A SEMNAT NIMIC PANA LA 12 SEPTEMBRIE CAND LA MOSCOVA A FOST SEMNAT '''ACTUL DE CAPITULARE A ROMANIE SI S-AU ACCEPTAT TOATE CONDITIILE IMPUSE DE MOSCOVA'''' DREPT MULTUMIRE REGELE A FOST DECORAT DE STALIN CU CEA MAI INALTA DISTINCTIE RUSEASCA INTRE 23 AUGUST --12 SEPTEMBRIE MII DE SOLDATI ROMANI AU FOST ABANDONATI DE REGE-- MARESALUL FIIND ARESTAT--SI IMPUSCATI DE CATRE RUSI IAR ALTII AU LUAT DRUMUL LAGARELOR RUSESTI ....LA 30 DECEMBRIE 1947 A DECLARAT TOT LA RADIO CA ABDICA NESILIT DE NIMENI --EL SI TOTI URMASII SAI(DECI RENUNTA LA TOT PENTRU TOTDEANA FARA A MAI AVEA DREPT LA CEVA VREODATA) --IAR DUPA REVOLUTIE A SI VENIT SA-SI IA AVERILE LA CARE NU AVEA NICI IN DREPT NICIODATA EL SAU URMASII SAI--- A VENIT TOATA HAITA DE HIENE LA STARVUL AMARATEI ASTEIA DE TARI SI NOI INGROPAM CU ONORURI MILITARE UN VANZATOR DE TARA----NE MERITAM SOARTA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray