2020-06-05 01:04

Orban despre diaspora din Spania care vrea sa vină acasă: Să verificăm și gradul de infarcționalitate

 |  19:49
Orban despre diaspora din Spania care vrea sa vină acasă: Să verificăm și gradul de infarcționalitate

Premierul Ludovic Orban a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară. În acest context, i-a ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare, însă în baza unei "selecţii riguroase". "Aveți mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona, parcă", a spus Orban.

"Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară. Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară şi, la fel, cum am procedat anterior, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al companiei TAROM, să reuşim să îi readucem, în ţară", a spus Ludovic Orban. 

Acesta a precizat că "aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară" și că este important să fie verificat și "gradul de infracţionalitate". 

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a spus că poate să verifice "tot ceea ce intră în România".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

MARCEL
02 Apr 2020

ANTICIPATE. Este singurul lucru pe care îl spuneati din ianuarie. Nu știați de informatiile OMS și de la servicii despre Coronavirus. Nu va interesa situația din România. Nu vom uita....PSD și atât...În astfel de situații trebuie cooperare. PNL nu stie ...
ROMANES
03 Apr 2020

Haooleeuu ii aresteaza pe ciorditori si tilhari . Ii trimete direct linga Terente
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine