2020-01-26 02:14

ORBAN, despre REFERENDUMUL pentru familie: Nu vom impune membrilor PNL să voteze într-un anume fel

 |  17:21
ORBAN, despre REFERENDUMUL pentru familie: Nu vom impune membrilor PNL să voteze într-un anume fel

Liderul PNL Ludovic Orban spune că nu le va impune membrilor de partid să voteze într-un anume fel la referendumul pentru familie, deşi PNL susţine organizarea acestuia, pentru că subiectul ţine de conştiinţă, iar fiecare va vota după cum îi dictează conştiinţa.

"Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o iniţiativă cetăţenească semnată de trei milioane de cetăţeni români pe care îi respectăm ca şi opţiune. În ceea ce ne priveşte, noi am susţinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat şi un protocol între BPN şi Coaliţia pentru Familie. Nu vom impune fiecărui membru al PNL să voteze într-un anume fel. Fiind o problemă de conştiinţă fiecare membru al PNL se va poziţiona în funcţie de cum îi dictează conştiinţa”, a declarat duminică preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

El a spus că cei care au iniţiat referendumul nu trebuie să uite că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat şi au refuzat să-l pună pe ordinea de zi, preferând în schimb să-l politizeze şi să-şi facă o campanie din el.

"Ceea ce trebuie să reţină iniţiatorii referendumului este că majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect în Senat, unde deţin majoritatea şi unde au refuzat să îl pună pe ordinea de zi, preferând să politizeze acest subiect, să-şi facă o temă de campanie politico-electorală din el. Noi considerăm că acest subiect nu trebuie politizat, iar românii trebuie lăsaţi să îşi exprime propria voinţă la referendumul pentru definirea familiei tradiţionale”, a spus Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie, a anunţat, sâmbătă seară, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-02Parerea ta...

ANONIM
03 Sep 2018

UN IMBECIL ALCOOLIST! Noi ce să înțelegem? Că DĂ ORDIN / partid cum să voteze? Adică, ăia, nu votează potrivit conștiinței lor, ci numai după modelul: dacă-ți zice șefu de haită mafiotă să te arunci în fântână, te-arunci? Verbul A IMPUNE arată ÎNCĂ O DATĂ CĂ RO.A FOST ”CONDUSĂ” DE ȘEFII IMBECILI DE PARTID, NU NEAPĂRAT ȘI DE HAITA OBEDIENTĂ ȘI PUPINCURISTĂ! Deci, fluierul de arbitru, se afla/află în mâna șefilor de partid care, își pun boii și vacile să ridice copita...d-aia N-AU HABAR CE VOTEAZĂ, NICI PE CE LUME TRĂIESC! MAI VOTAȚI ȘI ALTĂ DATĂ SPECIMENELE ASTEA, PLOȘNIȚELE-ASTEA CARE NU FAC NIMIC, NU PRODUC NIMIC...DAU AU TOT FELUL DE FACILITĂȚI, VACANȚE ”PARLAMENTARE”, ALĂTURI DE CELE CÂND SUNT/SE AFLĂ ÎN PROCES DE RE-ALEGERI, CONCEDII DE ODIHNĂ, BANI MULȚI DE LA BUGET, MĂRIT ANUL ĂSTA PENTRU TOATĂ HAITA POLITICĂ DE LA ”STAT” pentru STAT DEGEABA, PLUS BANI DE DIURNĂ, DE STARE DE RĂU, DE AVORT IMINENT, DE STAT PRIN HOTELURI DE 5 STELE ORI LOCUINȚE RAPPS CARE SE LIPESC DE CURUL LOR, PÂNĂ MOR! NICI CU JAPCA NU-I POȚI SCOATE DIN CASELE-ALEA...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine