2020-08-10 23:06

Orban se luptă din autoizolare cu Coronavirisul: a concediat șefii ANAF

 |  11:46

Premierul Ludovic Orban i-a „concediat” pe șefii de la Antifraudă, după ce a intrat în vigoare decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, potrivit newsweek.ro.

Printre aceștia, controversatul Mircea Popa, șeful Regionalei Antifraudă Alexandria, loial lui Liviu Dragnea. Totodată, premierul a decis să-l numească pe Marius Zinca în funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice. 

Reorganizarea Antifraudei

Direcția Antifraudă, fosta Gardă Financiară, intră în reorganizare totală. Această structură mamut a fos împărțită pe opt regiuni care se pliau perfect pe proiectul de regionalizare a României. Regionalele erau subordonate direct unei structuri centrale aflată la București, condusă de inspectorul general antifraudă Carmen Elena Tatu. 

Surse din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală au declarat pentru Newsweek România că se vor înființa direcții antifraudă la nivelul fiecărui județ, iar structurile regionale vor avea rol de supra control.

„La nivelul Ministerului de Finanțe se discută încă din anul 2019 reorganizarea Direcției Antifraudă. Nu s-a reușit pentru că Direcția Antifraudă a fost subordonată politic organizației PSD Constanța. Pentru a sparge monopolul pus de PSD Constanța pe Direcția Antifraudă se dorește înființarea unor direcții la nivelul fiecărui județ, iar fiecare direcție regională va avea rol de supra control”, a spus sursa. 

Șefii, trași pe linie moartă

În „Monitorul Oficial" au fost publicate nu mai puțin 12 decizii ale premierului prin care au fost eliberați din funcție șefii Direcțiilor Regionale Antifraudă Fiscală. Astfel, din structura centrală a Direcției Generale Antifraudă Fiscală au fost eliberați din funcție: inspectorul general antifraudă Carmen Elena Tatu, inspectorul general adjunct Aurică Ionuț, inspectorul general adjunct Văideanu Ioan, inspectorul general adjunct Georgescu Teodor Alexandru. 

Pe lângă conducerea centrală au fost trași pe linie moartă și șefii Direcțiilor Regionale Antifraudă: Iulian Pricope de la Suceava, Dorian Burduja de la Constanța, Mircea Popa de la Alexandria, Gabriel Florentin Ninu de la Târgu Jiu, Cosmin Liviu Pătrânjan de la Deva, Mihai Alin Stanciu de la Oradea, Laurențiu Dan Pușdercă de la Sibiu, dar și Raul-Cristian Petrescu inspector general adjunct antifraudă la Direcția Regională Antifraudă Fiscală București. 

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz