2020-03-30 17:13

Orban: Relaţia româno-ungară, mai bună, mai sinceră

 |  21:28
Orban: Relaţia româno-ungară, mai bună, mai sinceră

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a declarat, sâmbătă, la Universitatea deVară de la Băile Tuşnad, că relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu poate finumită "amicală", iar relaţia dintre cele două state este "maibună şi mai sinceră pentru că îşi trage seva din interesele" părţilor.

Premierul ungar, Orban Viktor, a declarat că se bucură să poată sta, şi înacest an, alături de preşedintele României, Traian Băsescu.

"Între noi există o relaţie care poate fi numită amicală. Relaţiaungaro-română este mai bună şi este mai sinceră pentru că îşi trage seva din intereseleproprii ale celor două părţi", a declarat Orban.

În discursul său de la seminarul "Europa Centrală - centrulEuropei?", Orban a precizat că şocul pe care l-a suferit întreaga lume dincauza crizei economice a fost unul uriaş.

"Şocul a fost ca un infarct provocat unui om şi în asemenea situaţieviaţa trebuie regândită. Avem nevoie de bănci puternice, dar nu se poate cadoar cetăţenii să facă sacrificii. Trebuie să luăm şi de acolo de unde este maimult", a spus el.

Premierul ungar a menţionat că, în ultimii 20-30 de ani, s-a produs oreorientare a capitalismului, acesta îndepărtându-se de valorile morale şireligioase.

"Europa trebuie să vadă acest lucru şi să ia la cunoştinţă căcivilizaţia noastră îşi va relua locul pe harta lumii, pentru că 50 la sută dinprodusul mondial este cel al continentului nostru", a afirmat el.

Orban a spus că Europa trebuie să facă paşi ca să nu rămână în urmă şi căeste obligată să asigure bunăstarea propriilor cetăţeni.

"Europa Centrală nu trebuie să fie un teren de joacă sau o zonătampon, trebuie să acţioneze în aşa fel încât să asigure protecţia propriilorvalori. Sunt interese comune, cum ar fi siguranţa energetică, siguranţatraficului, finanţările. Noi trebuie să rezolvăm această problemă şi săimplementăm o bancă de dezvoltare proprie pentru Europa Centrală", a spusel.

Premierul ungar s-a referit la situaţia ţării sale, spunând că civilizaţiamaghiară este într-o situaţie dificilă.

"Există două surse de alimentare a acestei naţiuni şi dacă ele suntfoarte slabe nu ştiu dacă ea îşi va mai recăpăta puterea. Acestea sunt valorileumane şi constanţa", a susţinut el.

Orban a menţionat că ţara sa trebuie să aibă încredere în succes şi înoamenii ei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-05Parerea ta...

BAIETEL
25 Iul 2010

Domnul P.M. al UNGARIEI a avut toate motivele sa-si arate deplina satisfactie despre situatia dintre cele doua tari (si preetine).De altfel GAZDELE s-au intrecut pe sine, ca distinsii oaspeti sa se simta in largul lor, astfel in locul d-lui VONA de la YOBBIK (PARTID absolut pacifist), in prezidiu, linga invitatul de gala a fost asezat replica locala, dl. VOMA si kakaoul servit ,a multumit pe ,toata lumea,desii dl. VIKTOR nu a inteles initial ,cine erau NUS si FELIX, iar pastorul divortator a rt
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine