2019-10-16 02:58

ORDIN de la ministru. Se DUBLEAZĂ numărul de locuri la concursul pentru ADMITEREA la Institutul Medico-Militar

 |  15:01
ORDIN de la ministru. Se DUBLEAZĂ numărul de locuri la concursul pentru ADMITEREA la Institutul Medico-Militar

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a ordonat dublarea numărului de locuri scoase la concurs pentru admiterea la Institutul Medico-Militar, care formează medicii militari.

"În urma analizelor privind resursa umană specializată în domeniul medico-militar, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a dispus dublarea numărului de locuri pentru formarea medicilor militari. În anul de învăţământ 2018-2019, 100 de locuri vor fi scoase la concurs la admiterea în Institutul Medico-Militar, în loc de 50 de locuri deja cuprinse în planul de şcolarizare", se precizează într-un comunicat al MApN. "Locurile vor fi repartizate după cum urmează: 80 pentru specialitatea medicină de familie, 10 locuri pentru farmacie şi 10 pentru stomatologie. În cazul în care cele două catedre ale Institutului Medico-Militar, Bucureşti şi Târgu-Mureş, nu vor putea asigura formarea celor 100 de medici militari, atunci se va lua în calcul colaborarea şi cu alte centre universitare de prestigiu din România", se mai menţionează în comunicat. Sursa citată precizează că această măsura cu pricina vine să acopere necesităţile operaţionale ale Armatei României şi oferta scăzută de specialişti în domeniul medical la nivel naţional. MApN mai arată că pentru formarea unui medic specialist militar este nevoie de 10-15 ani de pregătire: 6 ani facultate, 4-7 ani rezidenţiat, la care se adaugă modulele de pregătire medicală de urgenţă şi operaţională.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-06Parerea ta...

UN CETATEAN
06 Ian 2018

CORECT. SA FACA SI UN CONTRACT CA IN CAZUL IN CARE VA PLECA DIN STRUCTURILE MILITARE SA ISI PLATEASCA SCOLARIZAREA. PLECI DIN STRUCTURI SI TE DUCI IN STRAINATATE PE BANII CELUI CARE A PLATIT TAXE SI IMPOZITE CA D-TA SA POTI SA BENEFICIEZI DE SCOALA GRATUTIA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray