2020-08-10 02:37

OUG privind LEGILE JUSTIȚIEI nu se regăseşte pe ordinea de zi anunţată de Guvern

 |  09:23
OUG privind LEGILE JUSTIȚIEI nu se regăseşte pe ordinea de zi anunţată de Guvern

OUG privind legile justiţiei nu se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni, anunţată cu puţin timp înaintea reunirii Executivului, programată să înceapă la ora 9:00.

Executivul a făcut publică luni dimineaţă ordinea de zi a şedinţei în care ar fi urmat, conform informaţiilor care au circulat săptămâna trecută, să fie discutată OUG prin care legile justiţiei să fie puse în acord cu recomandările Comisiei de al Veneţia.

Textul OUG a fost criticat de Ministerul Public, care, printr-un comunicat transmis duminică seară, a atras atenţia asupra pericolului încălcării ordinii constituţionale prin adoptarea unora dintre modificările propuse.

Şi liderul senatorilor PSD Şerban Nicolae s-a declarat foarte nemulţumit de proiectul de OUG, apreciind că documentul apărut în spaţiul public este "ceva foarte bizar" şi că Toader ar trebui să explice parlamentarilor unde au greşit, ce anume ar fi inaplicabil şi de ce este nevoie de o ordonanţă de urgenţă.

Ministrul Justiţiei s-a aflat duminică seară la sediul PSD pentru discuţii cu liderii coaliţiei de guvernământ pe tema textului ordonanţei.

Pe ordinea de zi a şedinţei de luni se află un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici precum şi pentru stabilirea unor măsuri pentru evaluarea funcţionarilor publici în anul 2018 şi mai multe proiecte de hotărâre.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz