2020-06-02 04:44

Pandemie COVID19. Orban, nu mai vin ventilatoarele comandate

 |  02:30
Pandemie COVID19. Orban, nu mai vin ventilatoarele comandate

Deşi România a comandat 400 de ventilatoare, acestea nu mai ajung în ţară, din cauza statelor care şi-au închis graniţele. Premierul Ludovic Orban promite însă că vor fi reparate ventilatoarele vechi, scrie Mediafax.

„La ora actuală există contracte semnate pentru 400 de ventilatoare. Din păcate, graficul de livrări nu este respectat, pentru că s-au emis decizii ale guvernelor sau preşedinţilor din diferite ţări de unde trebuia să primim aceste ventilatoare, care practic au blocat ieşirile din ţară ale ventilatoarelor. Căutăm soluţii, încercăm să introducem în fabricaţie ventilatoare. De asemenea, vom apela la o soluţie, de a putea repara ventilatoarele care sunt stricate în momentul de faţă, astfel încât să mai punem în funcţiune 80-100 de ventilatoare suplimentare”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, la ieşire din sediul MAI.

Deja există o firmă americană care a pus la dispoziţia producătorilor, inclusiv din România, proiectul, toate piesele componente şi implicit patentul. Sigur că nu putem să îl folosim, să îl introducem în fabricaţie, ci să producem un număr de ventilatoare necesar", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul unei şedinţe operative desfăşurate la MAI.

Ministerul Apărării lucrează între timp la un proiect de ventilator, iar Ludovic Orban spune că în curând vor începe testele. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

SICTIR
05 Apr 2020

Bețivul, asta trebuia sa faci in dec 2019( probabil erai ocupat cu anticipatele) sau in ianuarie 2020( probabil încă nu te trezise din beția anticipatelor).. MA BUCUR CA AI LUAT ȚEAPĂ...
UN CETATEAN
05 Apr 2020

Nu din cauza granitelor inchise. Sunt aduse cu avioanele Fake news, ci pentru ca alte tari ne au luat-o cu mult timp inainte cu comenzi si bani cash. Serviciile secrete din multe tari au luptat sa gaseasca furnizori, la noi ce au facut cei din SRI si SIE? Aceasta este Romania normala, nu ?!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine