2020-08-12 15:29

UPDATE 1.Papa FRANCISC, primit de IOHANNIS cu onoruri militare, la Palatul Cotroceni.Programul Suveranului PONTIF în timpul vizitei oficiale de trei zile pe care o face în România

 |  11:45
UPDATE 1.Papa FRANCISC, primit de IOHANNIS cu onoruri militare, la Palatul Cotroceni.Programul Suveranului PONTIF în timpul vizitei oficiale de trei zile pe care o face în România

UPDATE 1 Papa Francisc a fost primit cu onoruri militare vineri, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe Platoul Marinescu. Şeful statului l-a întâmpinat pe Papa Francisc alături de soţia sa, Carmen. Din delegaţia care l-a primit pe Suveranul Pontif au făcut parte toţi consilierii prezidenţiali şi de stat. "E o zi frumoasă, o zi importantă", a spus preşedintele înainte de sosirea Suveranului Pontif. Papa a fost salutat, pe platoul de ceremonii, de un grup de copii şi tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, de la corurile Cantus Mundi şi Madrigal, Cercetaşii României şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România, care au fluturat steguleţe ale României. Suveranul Pontif a salutat Garda de Onoare în limba română. El a strâns mâna fiecărui membru al delegaţiei prezidenţiale şi al celei a Bisericii Catolice. La finalul ceremoniei, cei prezenţi pe Platoul Marinescu au strigat "Vivat Papa!" şi au aplaudat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Papa Francisc a sosit, vineri, la Bucureşti, pentru o vizită de stat, pastorală şi ecumenică de trei zile, desfăşurată sub genericul „Să mergem împreună!".

Suveranul Pontif a fost întâmpinat, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", de preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, informează Agerpres.

O gardă militară a prezentat onorul.

Înaltul ierarh este însoţit de cardinalii Pietro Parolin - secretar de stat, Kurt Koch - preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor, Giovanni Angelo Becciu, prefectul Congregaţiei pentru cauza Sfinţilor, Leonardo Sandri - prefectul Congregaţiei pentru Bisericile Orientale.

Papa Francisc a mai fost întâmpinat de Nunţiul Apostolic în România, Miguel Maury Buendia, şi de membri ai Conferinţei Episcopilor din România, în frunte cu Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop-Mitropolit de Bucureşti.

La ceremonie a participat şi Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, delegat al Patriarhului BOR, Daniel.

Un grup de pelerini, fluturând steguleţe imprimate pe o parte cu însemnele Vaticanului şi pe cealaltă cu Tricolorul românesc, a intonat cântece mariane.

Pelerinii, însoţiţi de preoţi din parohiile lor, au scandat "Bine aţi venit, Papa Francisc!", "Vivat Papa!".

Suveranul Pontif a primit un buchet de flori de la doi copii, Diana şi Octavian Vişa, strănepoţii lui Augustin Vişa (1904 - 1989), teolog greco-catolic, deţinut politic în închisorile antonesciene şi comuniste, avocat doctor în drept, înalt funcţionar la CEC, membru al Partidului Naţional Ţărănesc din 1927 şi preşedinte al Tineretului intelectual naţional-ţărănesc din 1936.

De la aeroport, Papa se va deplasa către Palatul Cotroceni, unde va avea loc ceremonia oficială de primire.

Vor urma convorbiri tete-a-tete între preşedintele Iohannis și Papa Francisc, iar apoi Suveranul Pontif va avea, tot la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu autorităţi, reprezentanţi ai societăţii civile şi corpului diplomatic. Şeful statului român va susţine o alocuţiune, iar Papa un discurs.

Papa Francisc a venit în România la 20 de ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea la Bucureşti, prima a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă.

După-amiază, Papa Francisc se va întâlni cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române, va merge la Catedrala Naţională, după care va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala romano-catolică "Sfântul Iosif". 

Sâmbătă, 1 iunie, Papa Francisc va fi prezent la Sanctuarul din Şumuleu Ciuc, unde va prezida Sfânta Liturghie şi va rosti o omilie.

Apoi, Suveranul Pontif va merge la Iaşi, unde va vizita Catedrala Sfânta Maria Regină.

La Iaşi, suveranul pontif va avea întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile pe platforma din faţa Palatului Culturii din Iaşi. În cursul serii de sâmbătă, Papa Francisc se va întoarce la București

În ultima zi a vizitei, duminică, 2 iunie, Papa Francisc va ajunge la Blaj unde va celebra cea de-a treia Sfântă Liturghie din programul călătoriei apostolice făcute în România. La această slujbă va avea loc beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj. Vizita Papei Francisc se va încheia cu o ceremonie de rămas bun, desfăşurată pe aeroportul din Sibiu, de unde avionul papal va decola spre Roma.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz