2019-10-20 04:13

Parchetul General a decis DESECRETIZAREA protocolului cu SRI

 |  20:47
Parchetul General a decis DESECRETIZAREA protocolului cu SRI

Ministerul Public a anunţat marţi seară că în urma analizei făcute privind aspectele legale ale procedurii de descretizare a protocolului secret încheiat în 2009 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații.

În urma analizei, Ministerul Public precizează că s-a tras concluzia că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru declasificarea documentului menționat şi acum aşteaptă punctul de vedere al SRI privind desecretizarea documentului.

Redăm mai jos comunicatul integral emis de Ministerul Public:

Având în vedere discuțiile din spațiul public referitoare la declasificarea protocolului de cooperare în domeniul securității naționale încheiat în anul 2009 între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Serviciul Român de Informații, Biroul de informare și relații publice este abilitat să comunice următoarele:

La nivelul Ministerului Public a fost finalizată analiza aspectelor legale privind procedura de desecretizare,  concluzia fiind că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare pentru declasificarea documentului menționat.

În acest moment, având în vedere concluzia analizei, Ministerul Public așteaptă  punctul de vedere al Serviciului Român de Informații, astfel cum prevede procedura de declasificare a documentelor cu acest regim juridic, punct de vedere care a fost solicitat în scris instituției cosemnatare. Reamintim faptul că protocolul în cauză a fost încheiat în cadrul normativ în vigoare la data semnării, în limita și competențele specifice prevăzute de lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray