2020-01-18 22:38

Parchetul General cere redeschiderea urmăririi penale pentru Petre Roman în Dosarul Revoluției

 |  17:12
Parchetul General cere redeschiderea urmăririi penale pentru Petre Roman în Dosarul Revoluției

Procurorul general cere instanței redeschiderea urmăririi penale în cazul lui Petre Roman și al lui Teodor Brateș, cu privire la infracțiuni contra umanității în dosarul Revoluției. Mai exact, procurorul general Bogdan Licu a infirmat soluțiile de clasare dispuse de procurorii militari.

Parchetul Generală anunță că în urma examinării din oficiu a soluțiilor de clasare dispuse de Secția Parchetelor Militare, constatându-se că procurorii militari nu au respectat anumite dispoziții, astfel că nu s-au efectuat actele de urmărire penală care să stabilească corect situația de fapt în dosarul Revoluției, procurorul general interimar a decis:

infirmarea, ca netemeinice, a soluțiilor de clasare dispuse față de Petre Roman - fost membru al Consiliului Frontului Salvării Naționale și prim-ministru al Guvernului României şi Teodor Brateș -fost redactor-șef la Televiziunea Română, cu privire la infracțiunile contra umanității (...) și redeschiderea urmăririi penale în cauză. infirmarea, ca nelegală și netemeinică, a soluției de clasare dispusă cu privire la infracţiunile de: omor (...), omor calificat (...), genocid (...), infracţiuni de război contra operaţiunilor umanitare şi emblemelor, (...) utilizarea de metode interzise în operaţiunile de luptă şi redeschiderea urmăririi penale în cauză; infirmarea, ca nelegală și netemeinică, a soluţiei de clasare dată cu privire la plângerile formulate de un număr de 672 de persoane având ca obiect săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii (...) şi redeschiderea urmăririi penale în cauză;

Ministerul Public precizează că redeschiderea urmăririi penale trebuie confirmată de jucătorul de cameră preliminară.

"Faţă de faptul că în cauză s-a început urmărirea penală faţă de Roman Petre, care, la data evenimentelor, avea calitatea de membru al Guvernului (prim-ministru) urmează ca, în temeiul dispoziţiilor art.40 alin.(1) Cod procedură penală, dosarul să fie trimis de îndată judecătorului de cameră preliminară al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, instanţă căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă", menționează Parchetul General.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-21Parerea ta...

BORFAș
21 Oct 2019

MERITA JAVRA ASTA VOPSITA....A DISTRUS ROMANIA
GICA
21 Oct 2019

A spus ca: Economia Romaniei e un morman de fier vechi. Nici o țară europeană inclusiv Albania nu a mai importat din România.Păcat. Nu se fac astfel de declaratii.Fara comentariu
PERECHE DE CAPUSE
22 Oct 2019

Totul este aranjat la ambasada Romana de la Paris . Stiam de la oameni lui , din luna august 1989
BEBICA
22 Oct 2019

JIGODIA ASTA DE ROMAN A DISTRUS TOATA INDUSTRIA ROMANIEI , DIN PRODUCATORI DE UTILAJ GREU , NE-A FACUT DEPENDENTI DE TARILE DIN VEST . DIN CE BANI TRAIESTE SCIRBA ASTA COMUNISTA , CARE NU A PRODUS NIMIC IN VIATA LUI ?
îșI BAT JOC DE NOI
22 Oct 2019

de 30 de ani, în ajun de producerea evenimentelor de-atunci....MEREU e chemat, MEREU E ”cercetat”, dar NICIODATĂ condamnat pentru că e d-ăla cu SHALOM! Pe tac-su mare - Iliescu - condamnat și la CEDO, a pățit CEVA?! Își mănâncă pensia de torționar, fost președinte Ro și doarme pe pernă până va CRĂPA! PARCHETUL GENERAL = SYCTIR!!!!!
NICIODATă NU ESTE PREA TARZIU
22 Oct 2019

Scenariu de film numit Revoluția Ro. realizat si jucat de Sergiu Nicolăescu, Petre Roman , Ion Iliescu, si mari actori ai comunismului PCR care au strigat in gura mare Fraților am Învins! Am învins si putem fura o tara. Sergiu Nicolăescu a scris pe biroul sau de stejar acest scenariu. Nu degeaba a curs mult sânge din acest neam romanesc iar autorul ars int-run crematoriu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray