2019-08-19 04:37

Parchetul General, precizări de ultimă oră privind MUNIȚIA jandarmilor și ANCHETA în curs

 |  19:10
Parchetul General, precizări de ultimă oră privind MUNIȚIA jandarmilor și ANCHETA în curs

Parchetul General a publicat joi lista muniției folosită de Jandarmeria Română pe 10 august împotriva manifestanților din Piața Victoriei, precizând că aceasta are ”certificat de calitate și garanție”, precum și „declarație de conformitate”.

”Având în vedere dezbaterile din spațiul public privind tipul gazelor lacrimogene folosite de către Jandarmeria Română în timpul evenimentelor violente ce au avut loc în ziua de 10 august 2018 și, respectiv, în noaptea de 10/11 august 2018, cu ocazia manifestației din București, Piața Victoriei, precum și starea de îngrijorare produsă în rândul persoanelor participante la miting și care au fost expuse substanțelor folosite, pentru a da posibilitatea analizării și stabilirii existenței sau inexistenței unor consecințe medicale, arătăm următoarele:

În cursul zilei de astăzi, 16 august 2018, procurorii militari au ridicat, în temeiul ordonanței, de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, documentele privind substanțele chimice deținute și folosite cu ocazia intervenției, precum și mostre de muniție neletală și substanțe chimice.

Precizăm că muniția neletală și gazele lacrimogene folosite au “certificat de calitate și garanție”, precum și „declarație de conformitate”. Acestea sunt:

cartuș calibru 38 mm cu efect iritant lacrimogen pentru armă lansator; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril); grenadă de mână cu efect iritant lacrimogen; tipul substanței CS (orto-clorobenzalmalanonitril); pulverizator de capacitate mărită 6,6 l cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS concentrație 1%; pulverizator de mână 60-100 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%); pulverizator de mână 400 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței OC (oleoresin-capsicum concentrație 10%); pulverizator de mână 150 ml cu substanță iritant lacrimogenă; tipul substanței CS (ortho-chlorbenzylidenmalononitrile concentrație 1%); cartuș calibru 40 mm pentru armă lansator cu efect iritant lacrimogen-încărcătură cu efecte multiple iritant lacrimogene CS (fumigen, acustic, luminos, de consternare, de iluminare, cinetic, de antrenament).

În cauză au fost înregistrate până în prezent un număr de 211 de plângeri penale și au fost audiate 92 de persoane.

De asemenea, menționăm că a fost atașat dosarului de urmărire penală Ordinul de intervenție din data de 10 august 2018 întocmit de către comandantul acțiunii și aprobat de prefectul municipiului București prin contrasemnare.

În prezent se desfășoară activități investigative de anvergură pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea violențelor, inclusiv din rândul forțelor de ordine„ transmite Parchetul General.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-16Parerea ta...

ANONIM
16 Aug 2018

Jigodia de lazar are si mostre de FECALE....le.a gustat ??? Au fost proaspete...sau congelat...de ce nu spune nimic de astea ??
ANONIM
16 Aug 2018

COREIA DE NORD SI ERDOGAN , IN PIATA VICTORIEI SI GUVERN MARIONETA DE FEMEI EVA BRAUN ALE LUI HIMMLER
ANONIM
16 Aug 2018

SA VEDEM CE FAC CU POLITISTI - JANDARMI PATRIOTI CARE SAU INTOXICAT SI SAU DUS LA NEVESTE SI COPII CU HAINELE DE LA GAZARE . SAU CEI CARE SE VOR INBOLNAVI ?
UNDE ESTE PORCUL DE DRAGNEA ?
17 Aug 2018

DE VINERI 10 AUGUST NU A AVUT NICI O APARITIE . CREDETI CA ARE MUSTRARI DE CONSTIINTA DUPA MITING ?
JUSTITIABILUL
17 Aug 2018

INTRUCAT DOSARELE LOVITURII DE STAT SI A MINERIADELOR ZAC LA PARCHETUL MILITAR DE PESTE 25 DE ANI "Dosarul MITINGULUI din 10 august 2018" trebuie solutionat de catre TRIBUNALUL PENAL INTERNATIONAL DE LA HAGA.
@ HEIL
17 Aug 2018

JIGODIE....dar cei de la ANTIFA nu erau in negru.???.... cine i.a chemat ??? Cumva nazistul...care are predile tie ptr negru.....probabil de ceea este STERP....MUY BIEN HEIL....TIE SI NAZIȘTILOR
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray