2020-06-02 14:06

Parchetul General, precizări despre dosarul de ameninţare al lui Traian Băsescu

 |  11:43
Parchetul General, precizări despre dosarul de ameninţare al lui Traian Băsescu

Pachetul General a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că dosarul în care Traian Băsescu este cercetat pentru ameninţare la adresa Gabrielei Firea nu va fi trimis în judecată, cercetările fiind reluate. Procurorul general, Augustin Lazăr a infirmat decizia procurorului de caz, în condiţiile în care ancheta este incompletă.

Potrivit sursei citate, prin rechizitoriul emis de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică, verificat sub aspectul legalității și temeiniciei de către procurorul-șef de secție, la 21 iulie, s-a dispus trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, în formă continuată (două acte materiale).

"În urma controlului ierarhic de legalitate efectuat, s-a constatat lipsa unei anchete efective, care să respecte exigențele în materia conținutului rechizitoriului și standardelor de claritate în prezentarea acuzării în instanță, impuse de jurisprudența în materie și practica Curții Europene a Drepturilor Omului, rezultând astfel faptul că nu au fost respectate prevederile art. 328 alin. (1) teza I coroborat cu art. 286 alin. (2) lit. c) C.pr.pen., cu referire la dispozițiile art. 1, alin. (2), art. 8, art.10 C.pr.pen., art. 6 paragraful (3) lit. a) din CEDO, art. 6 din Directiva 2012/13/UE", a precizat Parchetul General.

"Ca urmare a infirmării soluției inițiale dispuse de procurori, cercetările urmează a fi reluate de către Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru clarificarea acuzațiilor penale, completarea materialului probator, în vederea lămuririi tuturor aspectelor cauzei. Ulterior, se va efectua o nouă evaluare a întregului material probator, în raport și de doctrina și jurisprudența în materie, pentru a adopta o soluție legală și temeinică în cauză", menţionează sursa citată. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-28Parerea ta...

COSTEL
28 Iul 2016

D-UL BASESCU SI FRATELE SAU SUNT NEVINOVATI. CINE FURA ESTE NEVINOVAT. VINOVATI SUNT ROMANII CARE TRAIESC IN ROMANIA. CINE AMENINTA LA TV ESTE NEVINOVAT. VINOVATI SUNTEM NOI , CEI CARE TRAIM IN ROMANIA. JUSTITIA ESTE IMPARTIALA ASA SE SPUNE.
HAZNAUA COMUNALA
28 Iul 2016

NU-L MAI SUFAR , L-AM VOTAT , DAR MATROZU ARE DREPTATE . MATROZUL LUI FLASNETA ARE CONSTRUITE 16 VILE, PE O STRADA DIN VOLUNTARI . DAR SI INTORS ACTE LA STATUINE AGRICOLA DE VREO 4,5 HECTARE . STIA CHIMBETE CEVA . PROCURORI SINT AI LUI SI VINE CURIND TUSAMI IN VOLUNTARI . A CAZUT IZMENARU , ONTANU , URMEAZA EL . SE FACE BOLNAV DE RINICHI .
ANONIM
28 Iul 2016

MULTUMIM DIN INIMA PARCHETULUI. ESTE IMPATIAL. TINE CU CINE TREBUIE. NU MAI CRED IN JUSTITIA DIN ROMANIA....MA DUC IN LIBIA
CROCODILUL FLAMAND
28 Iul 2016

SARACU GADEA A FACUT SPUME LA GURA DEGEABA HA HA HA...TANTA-TROMPY SE MAI DUCE IAR LA GALATI...SA-L MAI DEA PE QIOMBETE IN JUDECATA A DOUA OARA....PARCA SUNTEM LA VACANTA MARE..SPECTACOL ELECTORAL PENTRU STUPID PEOPLE....VOTATI TROMPETA...A FOST AMENINTATA...CHIAR ASA...SA-L UMFLE PE PANDELE DACA A BAGAT LABELE LA CASHCAVAL...CA SA NU MAI FIE IN PERICOL...SA STEA IN SIGURANTA..LA PENITENCIARUL DE MAXIMA SIGURANTA...ACOLO NU-L AMENINTA NIMENI...DOAR SE APLEACA DUPA SAPUN DE BUNA VOIE
CRISTESCU
29 Iul 2016

problemele majore lasate balta, iar racaielile intre firea si nefirea reluate, desi dosarul revolutiei nu a mai fost reluat, nici mineriadele nici golaniile lui ponta, et.c, et,c
ANONIM
31 Iul 2016

Considerati ca se poate spune despre procurorul general ca stie meserie, chestie ce ar putea fi observata din citarea multitudinii de articole si de reglementaru legale si conventii care ii apara drepturile lui Traian Basescu ? Considerati ca ar fi putut fi un bun avocat, sentimentele etalate , cu o asemenea ocazie ,recomandandu-l pentru o asemenea profesie ? Observati ca in asemenea vremuri, domnul Piperea, avocat de profesie, pare ceva mai dur chiar si cu fosti liberali cu care s-ar regasi pe aceeai doctrina politica ? Remarcati , de asemenea ,ca domnul Piperea i-a avut profesori si pe unii dintre cei care il facura "doctor in drept" pe Victor Pont ?
@ANONIME....
31 Iul 2016

Stai așa! Lăsând de-o parte prima parte a mesajului tău, mi-a atras atenția (în schimb), ultima. Ce-ai vrut să spui prin faptul că Avocatul Gh.Piperea i-a avut profesori pe unii dintre cei care l-au făcut DOFTOR pe Ponta? Și dacă-i așa, ce-i cu asta? Induci cumva șopârla cum că, așa cum dpdv moral nu s-au dat înapoi în a-l face doctor pe Ponta, așa nu s-au dat înapoi în a-l școli (poate superficial, neonorabil) ȘI pe Gh.Piperea?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine