2019-10-22 22:08

Parlamentul a votat BUGETUL 2018 în ultima zi de lucru din 2017. Cine a primit mai mulți BANI decât era prevăzut inițial

 |  13:09
Parlamentul a votat BUGETUL 2018 în ultima zi de lucru din 2017. Cine a primit mai mulți BANI decât era prevăzut inițial

Parlamentul, reunit în şedinţă comună, a adoptat vineri cu 255 de voturi ”pentru” şi 95 de voturi ”împotrivă” legea bugetului de stat pentru anul 2018, informează News.ro.

Faţă de proiectul aprobat iniţial de Guvern, Parlamentul a suplimentat bugetele mai multor instituţii.

Cea mai mare sumă, 350 de milioane de lei, a fost transferată fondului de rezervă al Guvernului, iar banii au fost luaţi din bugetul alocat pentru contribuţia României la Uniunea Europeană.

Astfel, au fost acordate 60 de milioane de lei în plus Secretariatului General al Guvernului pentru finanţarea cultelor religioase şi alte 5 milioane pentru minorităţi.

De asemenea, Ministerul Culturii a primit în plus 8 milioane de lei pentru construirea monumentului Unirii de la Alba Iulia.

Tot 10 milioane de lei în plus a primit şi Ministerul Energiei pentru un program de cercetare în domeniul nuclear.

Radioul public a primit 3 milioane de lei în plus faţă de ce dăduse Guvernul iniţial.

Tot cu 3 milioane de lei a fost majorat şi bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Nu în ultimul rând, Curtea Constituţională a primit 2 milioane de lei în plus faţă de varianta aprobată iniţial de Guvern.

În schimb, plenul reunit al Parlamentului a respins, luni, amendamentul adoptat vineri în Comisiile de buget-finanţe privind creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care merg la bugetele locale. 

Proiectul de buget pentru 2018 a fost construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-22



Parerea ta...

ROMANIA
22 Dec 2017

Sa vedem ce a facut dragnea guvernul tudose psd alde in 2017:nimic semnificat pentru romani.in schimb :au pus supraaciza la benzina aiurea in tramvai efectul scunpirea carburantilor si o inflatie marita.energia a crescut cu 13 la suta,nu au construit nici un km de autostrada functionala in 2017,primariile au marit taxele locale(hotia)cu peste 20 la suta,preturile au luat-o razna.nu au construit nimic .numai minciuni .de fapt sunt mincinosi cronici.nu ii mai sustine nici dracu.romanilor le este scarba de acesti mutanti politici.nu au curajul sa iasa pe strada pentru ca ii linseaza lumea.presa face cel mai mare rau ca promoveaza asemenea nulitati umane.auzi repetenti ca dragnea,tariceanu,nicolicea si infractori dovediti sa faca legi ale justitiei.
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray