2019-05-26 02:22


Parlamentul European a votat aderarea ROMÂNIEI şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

 |  15:47
Parlamentul European a votat aderarea ROMÂNIEI şi Bulgariei la Spaţiul Schengen

Parlamentul European a votat o nouă rezoluție non-legislativă privind aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Parlamentul cere Comisiei Europene eliminarea controalelor la frontiere.

Parlamentul European a votat marți: recomandă primirea imediată României și Bulgariei în spaţiul Schengen, fără legătură cu raportul MCV. Practic, eurodeputaţii au aprobat raportul supus la vot cu 514 voturi „pentru", 107 „împotrivă" şi 38 de abţineri.

Comisia LIBE a adoptat raportul cu argumentele pentru aderarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen, potrivit site-ul oficial al PE.

Rezoluția este non-legislativă și recomandă Consiliului UE să ia o decizie promptă și pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spațiul de liberă circulație.

În iunie 2011, Parlamentul European a sprijinit aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen și a reiterat poziția de mai multe ori.

România și Bulgaria au aplicat parțial regulile Schengen, arată PE. Decizia finală pentru ca cele două țări să devină membre trebuie luate în unanimitate de statele Uniunii Europene.

Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la spaţiul Schengen este luată prin vot - cu unanimitate - de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi-a exprimat speranţa, săptămâna trecută, la Bruxelles, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ceilalţi membri ai Guvernului, că România va fi primită în Schengen în mandatul actualei Comisii, subliniind că „mai sunt eforturi de făcut”.

„Din punct de vedere tehnic, ştim că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile şi cred că acest lucru este un act de dreptate, un act de normalitate, un act prin care România este tratată ca şi celelalte state membre ale UE”, a declarat vineri premierul Viorica Dăncilă, salutând declaraţia preşedintelui CE.

Bulgaria va face parte din spaţiul Schengen din 2019, pentru început doar cu frontierele aeriene, anunţa la sfârşitul lui noiembrie publicaţia bulgară 24 Chasa, citând afirmaţii ale liderului europarlamentarilor PPE, Manfred Weber, candidat pentru preşedinţia Comisiei Europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-11

TAGURI: parlamentul european, romania, bulgaria, schengen,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SUNT DISPERAțI!
11 Dec 2018

Și-atunci, vor să aibă o înrobire totală asupra Ro.și asupra Bulgariei! Care au sânge pe vene, încep să se răscoale!
ANONIM
11 Dec 2018

Iar tu judeci dupa mintea unor nazi Ce inrobire ,cum te inrobeste Daca era vorba de inrobire te primeau inca de acum 10 ani Dar prosti sunt si vor fi mereu in tara asta
ANONIM
11 Dec 2018

Comunistoida .babeta macaveica urla si se zgaraie pe fata Johannus la fel cracneste si injura printre dinti De julien spirala ce sa mai zic ,de ciuda bea pisat non stop si il suna pe guru sa i ferfeniteasca curu Asta e ,e cam greu dar noi bautorii de pipi ne descurcam in orice situatie cand e vorba de mers cu para la Bruxel
ANONIM
11 Dec 2018

Ei spiralatii lui Ciolosvek sunt in stare sa faca orice isi propun chiar si spirale in parlament
ANONIM
11 Dec 2018

Turbeaza toată stânga in frunte cu Sterpul națiunii....iata încă o realizare a guvernului si nu a intrusului asta STERP care zice ca nu suntem pregătiți ptr preluarea presidentiei....ar fi vrut să ia el caimacul, el cu guvernul lui....dar acum poate lua doar MUY BIEN....cu toții....
MULțI DINTRE VOI,
11 Dec 2018

ȘTIȚI prea bine despre ce este vorba în propoziție, DAR vă înnebunește ideea de a nu mai fi în kk-tul ăsta de U.E. care a avut două viteze, două măsuri și dublu limbaj! U.E. este o structură profund coruptă, anormală, chiar NAZISTĂ ca și kk-tul de SUA! FRICA vă vine de la imposibilitatea de a mai intra banii românilor noștri plecați din cauza rahaților de politicieni care se distrează pe seama noastră.... DE 3 DECENII, AICI dar și la Bruxelles (ca bonus și ”încununare” a TRĂDĂRII NAȚIONALE); abia ATUNCI, la ieșirea din kk-tul nazist U.E. v-ar tremura chiloții = vouă, seriviciilor, TUTUROR! ABIA ATUNCI PROȘTII CARE V-AU VOTAT SE VOR TREZI FĂRĂ INFRASTRUCTURĂ, FĂRĂ ECONOMIE, AGRICULTURĂ, SĂNĂTATEA, ÎNVĂȚĂMÂNTUL...TOT A B S O L U T LA PĂMÂNT! Dacă vine CRIZA (și va veni...), doar IMPORTURILE NE MAI SALVEAZĂ, EXACT CUM AU ARANJAT RAHAȚII DIN POLITICĂ! DACĂ, DIN ANUMITE PRICINI TIRURILE NU MAI TREC DE VAMA NOASTRĂ, ROMÂNI OR SĂ CRAPE DE FOAME! IAR ÎNDATORAREA LA STRUCTURILE OCULTE (FMI sau BANCA MONDIALĂ), PENTRU A FI PLĂTITE, VĂ VEȚI VINDE SUFLETUL DIN VOI! VIAȚA, VIITORUL COPIILOR, NEPOȚILOR VOȘTRI ESTE DEJA A M A N E T A T, IPOTECAT DE CÂTRE IMBECILII PE CARE-I TOT VOTAȚI!
IAR CEI CARE SE VOR ÎNTOARCE,
11 Dec 2018

CE VOR VEDEA? Cum au migrat țăranii de la sate la orașe, TOCMAI pentru a-și împlini până la capăt politicienii ”noștri” - FĂRĂDELEGEA sprijiniți de LEGEA pe care ei o dau, NU altcineva...vor vedea cum au favorizat VÂNZAREA DE PĂMÂNT ROMÂNESC STRĂINILOR, LEMNUL, PĂDURILE, AURUL, METALELE, APELE MINERALE...TOT!!! Așa că, dacă vor voi să se întoarcă, NU VOR MAI AVEA UNDE! Vor intra cu bilet de voie sau plătind o taxă pe fosta tarla sau în fosta casă de paiantă! Mai e ceva ce vă ascund ticăloșii ăștia înfumurați din Parlamentu Rușinii Naționale: la nivelul anului 2013, mai eram doar 16 milioane! Mai alegeți-i! POLITICILE DE KK-T, DIABOLIC GÂNDITE (de ei sau de cei care-i manevrează/păpușează...) sunt făcute ca să DISPERE pe români, să-și ia lumea-n cap, mulțumind sforarii DIN AFARĂ CARE-I MANEVREAZĂ, prin virarea de forță vitală, aptă de muncă pe mai puțini bani, EI - NENOROCIȚII DIN PARLAMENTUL RUȘINII – având în ”grijă” de populația preponderent de vârsta a 3-a pe care s-o prostească! NU VEDEȚI CĂ LEGILE, ATITUDINEA PORCILOR DIN PARLAMENT SUNT ANTI-ROMÂNEȘTI? NU VEDEȚI CĂ EI NE PERCEP CA PE NIȘTE DUȘMANI DIN START, ”ANTICIPÂND” CĂ AM FI TOȚI RĂI, NE-
NE-PLATNICI, ETC...
11 Dec 2018

ÎN TIMP CE EI SUNT MAMA HOȚIEI ȘI-A MANIPULĂRII?
Random imageUltimele stiri


STARBAG