2020-06-02 18:43

Parlamentul European, SPRIJIN OFICIAL pentru Laura Codruța Kovesi

 |  18:16
Parlamentul European, SPRIJIN OFICIAL pentru Laura Codruța Kovesi

La cererea Conferinței președinților Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în următoarele ore o scrisoare către Consiliu, reamintind sprijinul deplin al Parlamentului pentru Laura Codruța Kövesi în calitate de procuror general european, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Președintele Sassoli a declarat: "Înaintea reuniunii informale a miniștrilor justiției și afacerilor interne de la Helsinki, Parlamentul dorește să-și reînnoiască angajamentul față de Laura Codruța Kövesi în calitate de candidat al Parlamentului European pentru procuror șef european. Este esențial ca ancheta și urmărirea penală a presupuse infracțiuni împotriva bugetului UE, cum ar fi frauda, ​​corupția sau frauda fiscală transfrontalieră, să fie asigurate cât mai repede posibil."

În conformitate cu articolul 14 din Regulamentul de instituire a Procuraturii Europene, "Parlamentul European și Consiliul desemnează de comun acord procurorul șef al Uniunii Europene pentru o durată de cel puțin 7 ani, care poate fi reînnoită. Consiliul hotărăște cu majoritate simplă". Numirea procurorului general european este o codecizie a PE și a Consiliului.

În perioada anterioară, Comitetul pentru Libertăți civile și Comitetul pentru control bugetar i-au audiat pe cei trei candidați selectați de o comisie: Jean-François Bohnert din Franța, Laura Codruța Kövesi din România și Andres Ritter din Germania. Ulterior, ambele comisii au decis să o susţină Laura Codruța Kövesi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-18Parerea ta...

OANA
25 Iul 2019

Da sigur ca o sustin pe Kovesi, doar ei au sustinut-o in fabricarea dosarelor politice, a distrus clasa politica din Romania, cu dosare cu probe false la ordinul lor, acum sigur ca o sustin, eu nu dau multi bani pe ea, asa ca s-o ia UE sa le faca si lor ce a facut clasei politice din Romania, abia astept poate pana la urma ii desfiinteaza si pe ei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine