2020-08-10 12:18

Parlamentul European își prezintă, în premieră, colecția de artă

 |  14:56
Parlamentul European își prezintă, în premieră, colecția de artă

Parlamentul European va prezenta, în premieră, în cadrul unei expoziţii la Bruxelles, o parte din vasta sa colecţie de peste 550 opere de artă adunată în cei peste 30 de ani de existenţă. Vor fi prezentate, până pe 31 octombrie, în sala Planetarium a clădirii legislativului comunitar din Bruxelles, o selecţie restrânsă de 27 de opere, în special tablouri, realizate de artişti din cele 27 de state UE.

'Aceasta este pentru prima dată când publicul larg are acces direct la o parte din această colecţie de opere, care de obicei sunt împărţite între Strasbourg, Bruxelles şi Luxemburg', unde se află sediile instituţiilor comunitare, a explicat Francis Gutman, şeful direcţiei 'Evenimente' din PE.

Adunată la iniţiativa dnei Simone Veil, preşedinta primului Parlament European ales prin sufragiu universal în 1979, colecţia de artă s-a îmbogăţit treptat, ajungând să numere în prezent peste 550 de picturi, sculpturi şi altele. 'Este reprezentativă pentru marile curente de artă din secolul al XX-lea, precum expresionismul şi suprarealismul', a subliniat Antonio Nardone, responsabil de organizarea acestei expoziţii.

Parlamentul European a investit în total circa 2 milioane euro în achiziţiile de artă, 'privilegiind tinerii artişti promotori ai diversităţii', potrivit lui Gutman, citat de Agerpres.  Bugetul pentru achiziţii consacrat fiecărei ţări este proporţional cu numărul eurodeputaţilor săi şi este stabilit la aproximativ 3.000 euro de parlamentar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639573-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz