2020-04-07 23:03

UPDATE. Pasageră sosită pe Aeroportul din Cluj, suspectă de contaminare cu CORONAVIRUS

 |  15:32
UPDATE. Pasageră sosită pe Aeroportul din Cluj, suspectă de contaminare cu CORONAVIRUS

O pasageră care a aterizat marți pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, venind de la Varșovia, care este suspectă că ar fi contaminată cu coronavirus, a fost preluată și atransportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Totuși, surse medicale au declarat pentru Agerpres că femeia nu prezenta nici un simptom specific contaminării cu coronavirus.

UPDATE 16.54. Se apre că persoana în cauză este stewardesa, care ar fi intrat în contact cu două persoane infectate cu coronavirus. "In cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj Napoca, din cursa Varsovia-Cluj-Napoca, a fost preluata o  persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 ( coronavirus). A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata. Medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a jud. Cluj a efectuat ancheta epidemiologica conform procedurilor", se arată într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj.

In urma anchetei, s-a decis, ca masura profilactica (persoana este asimptomatica), izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei. "In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV", se mai arată în comunicat.

"Avem o aeronavă care a venit de la Varoşovia şi a aterizat la Cluj-Napoca şi este o româncă despre care ştim că a fost în zona contaminată cu coronavirus. Am informat DSP Cluj şi SMURD şi se aplică procedurile specifice. Au venit pentru a constata ce e cu această pasageră, dacă e cazul să o ducă la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Pasagera a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie cum că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China", a declarat directorul operaţional al aeroportului clujean, Tudorel Lupoaiei.

ISU Cluj a acordat asistenţă în acest caz. "Avem două echipaje în sprijin la aeroport, însă detaliile legate de situaţia respectivă vor trebui luate de la Direcţia de Sănătate Publică", informează ISU Cluj.

La aeroport au fost prezente echipaje medicale ale SMURD şi Ambulanţei Cluj şi femeia a fost transportată la spital pentru clarificarea situaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-28

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: Numărul deceselor a ajuns la 106. Primul deces în Beijing
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine