2020-07-15 15:49

Patriarhul Daniel ar putea fi numit CETĂŢEAN de ONOARE al Capitalei

 |  18:24
Patriarhul Daniel ar putea fi numit CETĂŢEAN de ONOARE al Capitalei

Conform unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Patriarhul Daniel ar putea fi numit cetățean de onoare al Capitalei.

Distincția ar urma să îi fie acordată "în semn de recunoștință pentru grija părintească de a începe lucrările de construire a Catedralei Mântuirii Neamului" și pentru "curajul de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand".  Proiectul este inițiat de Gabriela Firea, care vorbește despre "grija părintească a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a începe realizarea lucrării publice Catedrala Mântuirii Neamului, de o mare valoare pentru Municipiul București, ce va aduce în ansamblul ei atât Muzeul Creștinismului Românesc, căminul pentru pelerini, un centru de diagnostic și tratament, cât și un centru de conferințe, toate în incinta Catedralei noi". Firea evocă "importanța și impactul benefic pe care îl are realizarea acestui edificiu asupra cetățenilor României în special al locuitorilor Capitalei".  De asemenea, în expunerea de motive a proiectului este invocat "curajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel de a construi și de a urma direcția istorică a Regelui Ferdinand, care în anul 1920 a susținut că <

Alte argumente sunt că Patriarhului Daniel i se datorează și aducerea moaștelor unor sfinți, sunt invocate și titlurile și distincțiile primite de acesta, dar și faptul că este "organizatorul a numeroase simpozioane și colocvii" și fondator de publicații religioase. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-25Parerea ta...

CURIOSUL
25 Ian 2019

CETATENI DE ONOARE ai unei comunitati SE FAC DOAR DIN RANDUL MIRENILOR . El o fi tot mirean??? S-O FI RASPOPIT............
ANONIM
25 Ian 2019

Dupa '' cetateanul de onoare '' danielpesedistul urmeaza nutzu camataru , clanul sportivilor si alti mafioti sa fie cetateni ai '' DEZONOAREI''.
ANONIM
25 Ian 2019

„Ce cauta doi dragoni pe sceptrul Patriarhului?”, e intrebarea pe care multi si-o pun, fara insa ca pana acum sa primeasca vreun raspuns. „Este un simbol pagan”, e de parere un internatut! „Cei doi dragoni sau serpi de aur de pe sceptrul Patriarhului reprezinta puterea si controlul reptilienilor asupra Bisericii”, e de parere un altul....” Patriarhia zice că cei doi șerpi (poate văzuți la măciulia celorlalți patriarhi...) ar reprezenta înțelepciunea arhiereului care slujește lui Hristos, DAR ăștia sunt doi dragoni mici și veseli cu ochii roșii, fără globul cu crucea deasupra (cum era firesc!). Uitându-mă și de data asta atent, nu pot să nu observ pupila dubioasă și a ăstuia, care e subțiată! După părerea mea, slujește cui nu trebuie, iar dragonii de pe sceptru, arată că e șerpălos și că a CEDAT credința adevărată în Hristos, Papei - urmând să îngenuncheze și să subordoneze definitiv ortodoxia sub ascultare papală, prin împreună--urâciunile-”rugăciuni”, cu celelalte confesiuni!
BISNITARUL DANIEL
26 Ian 2019

ASTA CE MERITE O MAI AVEA ? CRED CA E CAMPION LA SUPT DIN BUGETUL PRIMARIEI , ALT MOTIV NU VAD . CE A FACUT POMANAGIUL ASTA PENTRU BUCURESTI ?
ANONIM
26 Ian 2019

Păi.moldoveanca...doar nu o sa faca cetatean de onoare un bucureștean get beget....tot moldoveni de ai ei....s.a umplut bucureștiul de moldoveni
ANONIM
27 Ian 2019

Normal sa fie onorat cu titlul asta...a stiut sa obtina bani bugetați ....ca nimeni altul....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz