2019-10-14 13:44

Patriarhul DANIEL oficiază sâmbătă SLUJBA Agheasmei Mari. Unde are loc CEREMONIA

 |  10:09
Patriarhul DANIEL oficiază sâmbătă SLUJBA Agheasmei Mari. Unde are loc CEREMONIA

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, va oficia, sambata, slujba Agheasmei Mari, dupa Liturghie, la Catedrala patriarhala, informeaza un comunicat al BOR.

Ceremonia, numita si Sfintirea cea Mare a apei, va avea loc in fata Resedintei patriarhale, dupa ora 11,30.   Patriarhia arata ca in curtea Catedralei patriarhale au fost amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 12.000 de litri de apa de la izvorul din Parcul "Gradina Maicii Domnului" al Resedintei Patriarhale. De asemenea, in fata Catedralei patriarhale a fost inaltata o cruce din cetina de brad, impodobita cu flori si busuioc.   Biserica Ortodoxa celebreaza, pe 6 ianuarie, Botezul lui Iisus Hristos sau Boboteaza. Numita teologic si Epifania, Teofania sau Aratarea Domnului, sarbatoarea aminteste de momentul in care Iisus Hristos, la varsta de 30 de ani, a venit la raul Iordan si a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul.

Randuiala bisericeasca prevede ca in aceasta zi preotii sa oficieze slujba sfintirii apei.

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-06Parerea ta...

LEVST.
06 Ian 2018

Dupa mecla, pare ca individual s-a aghezmuit dis- de -dimineata, si inca bine de tot...Iar dupa T de afara , se pare ca dumnezeu ii saboteaza decorul, la modul cel mai total(***), parca de boboteaza trebuiau "sa crape si pietrele de frig"...(cum este pe aici, minus 17 gr.C...-asta , da, iarna!)(***- ma mir ca nu a comandat -din Austria- o masina de facut zapada... Sau asta e anul "schimbarii...Mercedesului?)
LEVST.
06 Ian 2018

Boboteaza, aratarea Sfintei Treimi , la raul Iordan(....)___----___Numai ca la bucuresti, se produce „aratarea aratarii”, adica a lui danila prepeleac, care nu a bagat mana -pana la semnele de arma( cei de sub satana)-in sacul cu "banii credinciosilor", pentru ca fiind "Anul schimbarii Mercedesului"(chinezii ii zic "Anul Cainelui"), nu poate cumpara si respectiva masina de zapada, desi la el se aplica f. bine zicala cu "si popa si hotz"...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray