2020-04-07 00:45

Patru copii, asfixiaţi în lada cu făină

 |  18:42
Patru copii, asfixiaţi în lada cu făină

Patru copii au murit, luni seară,într-o comună din judeţul Suceava. Decesul celor patru copii cu vârste între 3şi 8 ani a survenit ca urmare a faptului că s-ar fi jucat şi s-ar fi băgatîntr-o ladă cu făină prevăzută cu sistem de autoblocare. Tatăl copiilor careare grave deficienţe de vorbire şi auz se afla într-o anexă a gospodăriei.Acesta ar fi încercat să o violeze pe fiica vitregă în urmă cu doi ani, cândfata avea 13 ani, iar poliţiştii au făcut propunere de trimitere în judecată.Ulterior, procurorul a dat neînceperea urmăririi penale. Şi mama copiilorsuferă de handicap de gradul II. Direcţia de Protecţie a Copilului a deschis oanchetă, iar poliţiştii încearcă să elucideze împrejurările morţii copiilor.

O dramă a avut loc, luni seara, în satulStulpicani, comuna Gemenea din judeţul Suceava în familia Rusu formată din şaptepersoane. Patru copii au murit asfixiaţi după ce s-au blocat într-o ladă încare era depozitată făină. În jurul orei 22.00, Dispeceratul 112 a fost anunţatcă patru copii din comuna Gemenea se află în stare gravă după ce au fost găsiţide mama lor ascunşi într-o ladă cu făină. Un echipaj SMURD s-a deplasat laintervenţie, dar, din păcate, nu a putut să facă altceva decât să constatedecesul micuţilor. A fost anunţată grupa operativă formată din criminalist şiofiţer de la Serviciul omoruri din cadrul Poliţiei Gura Humorului şi a fostanunţat procurorul.

Din primele cercetări se pare că mamamicuţilor, Angela Rusu, în vârstă de 38 de ani, a plecat, împreună cu fata ceamare, în vârstă de 10 ani, în sat să cumpere ceva de la un magazin. Asta seîntâmpla în jurul orei 19.00. Acasă a rămas să aibă grijă de ceilalţi 4 copiisoţul ei, Dumitru Rusu, în vârstă, de 74 de ani, care suferă de grave problemede vorbire şi de auz. Acesta se afla într-o anexă a gospodăriei, alăturată decamera unde s-a produs tragedia.

Când s-a întors acasă, femeia a văzut căcei patru copii lipsesc. L-a întrebat pe soţ unde sunt şi acesta a răspuns cănu ştie. A început disperată să îi strige şi să îi caute prin curte. Într-unfinal a ajuns în camera în care se afla lada pentru depozitat făina. Dispozitivulde asigurare a lăzii se afla pe poziţia închis. Când a ridicat capacul i-agăsit pe toţi patru: o fetiţă în vârstă de 3 ani, doi băieţi gemeni în vârstăde 5 ani şi încă o fetiţă în vârstă de 8 ani. Mama şi-a scos cei patru copiidin ladă şi a încercat să le acorde primul ajutor, însă fără rezultat. Apoi asunat la 112.

"La examinarea exterioară acadavrelor, pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violenţăexternă, cadavrul minorei R.P. prezentând în zona capului urme de hemoragienazală, bucală şi la nivelul urechilor. În cămara în care se afla lada cu făinănu se observă urme de răvăşire", precizează IPJ Suceava.

Potrivit poliţiştilor, după efectuareanecropsiei se va putea stabili cauza morţii copiilor şi se vor dispune măsuriprocedurale.

Tatăl, cercetat pentru tentativă deviol

În urmă cu doi ani, fiica cea mare aAngelei Rusu, rezultată dintr-o căsătorie anterioară, a sesizat poliţia că afost violată de tatăl vitreg. La vremea aceea fata avea 13 ani. În urmacercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că există indicii temeinice pentrutrimiterea în judecată a lui Dumitru Rusu pentru tentativă de viol. Se pare căprocurorul care a instrumentat dosarul nu a fost de acord cu propunereapoliţiştilor şi a dat neînceperea urmăririi penale. Surse judiciare au declaratpentru „Puterea” că individul a încercat să aibă raport sexual cu fiica savitregă, dar că nu a putut. Atunci, spun aceleaşi surse, a încercat să odefloreze cu degetul.

Directorul DGASPC Suceava, FlorinTărnăuceanu, a declarat că echipa instituţiei care s-a deplasat la faţa loculuia decis, în urma discuţiilor cu autorităţile locale, cu vecinii, cu poliţiştii,că fetiţa în vârstă de 10 ani, al cincilea copil al familiei, poate rămâne în grijapărinţilor, dar că va urma un program de consiliere psihologică. El a spus căîn familia respectivă a fost reclamat un abuz, în urmă cu doi ani, care nu s-aconfirmat, dar că fiica mai mare a femeii, provenită din prima căsătorie, afost preluată în sistemul de ocrotire pentru a se evita eventuale conflicte cutatăl vitreg. "Dacă s-ar fi preluat copiii în sistemul de ocrotire ar fiînsemnat să fie discriminaţi părinţii. E dreptul copiilor să aibă o familie,atât timp cât nu au fost alte reclamaţii la adresa părinţilor", a spusTărnăuceanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-03-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine