2020-02-28 12:57

Patru morţi şi 72 de răniţi după ce un autocar s-a răsturnat de pe un dig

 |  19:56

Unautobuz care transporta 74 de persoane, angajaţi ai unei firme de textile dinTulcea, s-a răsturnat de pe un dig. În urma accidentului, patru persoane aumurit pe loc fiind strivite de caroseria autobuzului, iar alte 72 au ajuns laspital cu multiple fracturi.

Accidentula avut loc, ieri-dimineaţă, la ora 6.30, pe un dig de apărare împotrivainundaţiilor de la periferia oraşului Tulcea. Conform poliţiştilor, în autobuzse aflau 74 de persoane, în timp ce capacitatea acestuia era de 68 de locuridintre care 54 pe scaune. Conform anchetatorilor, drumul este impracticabil şinesemnalizat, fiind folosit în special de pescari. Şase dintre răniţii dinaccidentul de joi dimineaţa de la Tulcea au fost trimişi la spitale dinCapitală, cu două elicoptere ale MAI. Totodată, alţi răniţi au fosttransportaţi cu echipaje SMURD la spitale din Constanţa. Alte zeci de persoanesunt internate la Tulcea. Procurorii Parchetului Judecătoriei Tulcea au deschiso anchetă. Procurorul Dan Stepanencu a declarat că nu toate cele 72 de persoanecare au ajuns la spital sunt grav rănite. El a precizat că unora li s-au făcutdoar fişe de observaţie, conform protocolului în caz de accident. El a adăugatcă, potrivit certificatului de înmatriculare al autobuzului, capacitatea maximăera de 68 de pasageri, însă la momentul accidentului erau în maşină 76 depersoane. Dan Stepanencu a mai afirmat că drumul pe care s-a petrecutaccidentul este nesemnalizat şi că acesta este, practic, un dig care facelegătura între oraş şi zona industrială din estul municipiului Tulcea.Anchetatorii urmează să stabilească dacă tronsonul era drum public sau nu, aprecizat procurorul. Şi şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat cădrumul pe care a avut loc accidentul din Tulcea este impracticabil şi nu estesemnalizat, fiind folosit doar ocazional de pescari, însă şoferul autobuzuluişi pasagerii au ales să circule pe el pentru că se ajungea mai repede ladestinaţie. Acesta a precizat că drumul respectiv aparţine unei societăţicomerciale, iar administratorul firmei avea obligaţia să-l semnalizeze dacă eraînchis. Lucian Diniţă a mai spus că drumul principal de acces la fabrică esteîn curs de reabilitare şi că drumul ocolitor recomandat de autorităţi este mailung. Astfel, majoritatea pasagerilor şi şoferul au ales să circule pe drumulde pe dig, pentru a ajunge mai repede la locul de muncă.

Înmaşină se aflau angajate ale firmei de confecţii Textile Gelco Tulcea, iarautobuzul plecase din zona de est a oraşului, pe o rută deviată, în condiţiileîn care drumul care face legătura între oraş şi zona industrială este de maimult timp în reabilitare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-02-14Parerea ta...

DRAG
01 Oct 2010

citez din articol : "transporta 74 de persoane"; " patru persoane au murit"; " iar alte 72 au ajuns la spital" ?????????????????????????????????????????????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine