2020-06-05 09:56

Patzaichin, Bertzi şi Paul Everac, printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Păunescu

 |  19:04
Patzaichin, Bertzi şi Paul Everac, printre cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Păunescu

Ivan Patzaichin, Răzvan Theodorescu, Paul Everac (foto) şiambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, s-au numărat printrepersonalităţile care i-au adus, sâmbătă, un ultim omagiu lui Adrian Păunescu,al cărui trup neînsufleţit este depus la sediul Uniunii Scriitorilor dinRomânia.

"A plecat în cer, unde îl aşteaptă ceilalţi colegide cenaclu, Florian Pittiş, Vali Sterian, Anda Călugăreanu (...) şi mulţialţii. Acolo, sus, vor face un alt cenaclu, mult mai frumos", a declaratcântăreţul Ducu Bertzi.

Irina Loghin şi Fuego s-au întors din Basarabia, unde au concerteprogramate până în decembrie, pentru a-şi lua rămas bun de la Adrian Păunescu."Ne-am bucurat amândoi văzând că basarabenii il iubesc, pentru că ştim câti-a iubit Adrian Păunescu pe basarabeni şi pe fraţii noştri de peste Prut. El e într-o stea probabil alături de Grigore Vieruşi probabil ne privesc", a spus Fuego, care l-a caracterizat pe Păunescudrept "un Dumnezeu în literatura română".

La rândul său, Irina Loghin a spus că l-a vizitat în urmă cu o lună peAdrian Păunescu şi că acesta se simţea rău, "dar că nu voia să moară."Adrian Păunescu nu ştiu dacă se va mai naşte", a mai spuscântăreaţa.

Dramaturgul Paul Everac a venit şi el la sediul USR pentru a-i aduce unultim omagiu lui Adrian Păunescu. "Daca am în momentul de faţă un acoperişdeasupra capului, i se datorează în foarte mare măsură lui Adrian Păunescu.Daca am în momentul de faţă un spor destul de sensibil la pensie, se datoreazăîn mare parte lui Adrian Păunescu. Daca am un temei de a fi mândru că suntromân, i se datorează în mare parte lui Adrian Păunescu", a spus Everac."Adrian Păunescu mi-a luat-o înainte în foarte multe, nu trebuia să mi-oia înainte în mormânt", a mai spus acesta.

"Ne despărţim de un mare patriot român, de un mare poet şi păstrăm dinceea ce a făcut şi a gândit el bun marea parte luminoasă", a spus RăzvanTheodorescu. "A fost una dintre personalităţile inconturnabile alecivilizaţiei româneşti, mai mult decât, ale culturii româneşti din vremeanoastră", a adăugat acesta.

" a fost un vulcan care a revărsat iubirepeste noi, dar, din păcate, s-a stins şi o să-l regretăm foarte mult", aspus şi Ivan Patzaichin, adăugând că poetul a susţinut foarte mult sportulromânesc.

Cântăreţul Gheorghe Gheorghiu a spus despre poet că a fost "un omputernic, care şi-a iubit ţara",declarând totodată că îi mulţumeşte pentru ceea ce el este în prezent.

Tot sâmbătă, au mers la sediul Uniunii Scriitorilor din România, pentru a-iaduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu, Adrian Năstase, Gigi Becali, MirceaAlbulescu, Titus Corlăţean Corina Creţu, Eugen Cristea, Dan Mircea Popescu,Robert Negoiţă, Gheorghe Turda, Dumitru Graur, Vasile Şeicaru, Mircea Martin,Gabriel şi Georgeta Dimisianu.

Totodată, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, a aduso coroană de flori, spunând că este din partea preşedintelui Mihai Ghimpu şi aconaţionalilor săi, care "îşi exprimă profunda îndurerare în legătură cudecesul celui care a redat atât de corect şi atât de sincer realităţile dinRepublica Moldova".

Coroane de flori au mai fost aduse la sediul USR şi din partea premieruluiEmil Boc şi a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Vineri şi sâmbătă, sute de oameni au venit cu flori şi lumânări la sediulUniunii Scriitorilor din România pentru a-i aduce un ultim omagiu lui AdrianPăunescu. Vineri, printre aceştia s-au numărat preşedintele Traian Băsescu,prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Victor Ponta,Daciana Sârbu, Ecaterina Andronescu, Jean Valvis, Lavinia Şandru, Nicolae Badeaşi Bebe Ivanovici.

O slujbă religioasă în memoria lui Adrian Păunescu a fost oficiată de doipreoţi, vineri seară, la sediul Uniunii Scriitorilor din România.

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe AleeaScriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, urmând ca trupul neînsufleţit alpoetului să fie depus sâmbătă după-amiază la Ateneul Român, potrivit unorapropiaţi ai familiei, această informaţie nefiind confirmată însă dereprezentanţii instituţiei de spectacole.

Duminică, de la ora 11.00 este programată slujba de înmormântare, care fioficiată la Biserica Boteanu din Capitală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine