2020-04-03 21:18

Pentru un pumn de dolari. Gălăţean arestat cu ajutorul FBI pentru şantajarea unui american

 |  17:22
Pentru un pumn de dolari. Gălăţean arestat cu ajutorul FBI pentru şantajarea unui american

Untânăr din Tecuci a fost reţinut de DIICOT pentru că a accesat fără drept adresade e-mail a unui cetăţean american pe care apoi l-a şantajat cu postarea peinternet şi transmiterea către partenerii de afaceri a unor imaginicompromiţătoare şi mesaje personale în schimbul sumei de 4.000 de dolari.

ProcuroriiDIICOT – Structura Centrală– l-aureţinut pentru 24 de ore pe Gigi Tudori, de 23 de ani, din municipiul Tecuci,pentru acces fără drept la un sistem informatic, transfer neautorizat de datedintr-un sistem informatic şi şantaj. Anchetatorii au reţinut că Gigi Tudori aaccesat neautorizat adresa de e-mail a unui cetăţean american, obţinând astfelimagini compromiţătoare şi mesaje personale ale acestuia. Tudori i-a transmisapoi, prin e-mail, mai multe mesaje, comunicându-i că, dacă nu va primi 4.000de dolari, va posta imaginile şi informaţiile confidenţiale pe YouTube şi le vaexpedia către toate persoanele din lista de contacte a victimei. Cetăţeanulamerican deţine o afacere în SUA, iar multe din adresele de email din agenda saaparţin colaboratorilor şi clienţilor acestuia, situaţie în care, prinexpedierea imaginilor în cauză, i s-ar fi produs un prejudiciu material şi deimagine, arată DIICOT.

Înaceste condiţii, cetăţeanul american a expediat, în 8 iulie, 11 iulie şi 14iulie, prin serviciul Western Union, sumele de 500, 750 şi, respectiv, 975 dedolari, pe numele şi la adresa lui Tudori. Acesta a fost depistat vineri lasediul unui oficiu Western Union din Tecuci, unde a solicitat operatorului dela ghişeu încasarea sumei de 500 de dolari, expediată de partea vătămată.

Cercetărileau fost efectuate cu sprijinul FBI şi împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrulIGPR - DCCO.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine