2020-07-04 12:55

UPDATE. Percheziţii DNA la APIA Botoşani într-un dosar de corupţie cu fonduri europene

 |  09:23
UPDATE. Percheziţii DNA la APIA Botoşani într-un dosar de corupţie cu fonduri europene

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) desfăşoară marţi dimineaţa mai multe percheziţii în Botoşani şi Suceava, într-un dosar de corupţie cu fonduri europene.

UPDATE, ora 10.10 Procurorii DNA desfăşoară marţi un număr de 16 percheziţii în judeţele Botoşani şi Suceava, la sediul APIA Botoşani şi la cel al unei primării, precum şi la puncte de lucru ale unor firme, într-un dosar privind fapte de corupţie şi obţinere nelegală de fonduri europene.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie Suceava fac cercetări într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, conexe infracţiunilor de corupţie şi privind obţinerea nelegală de fonduri europene.

În acest dosar, procurorii desfăşoară marţi16 percheziţii domiciliare, în judeţele Botoşani şi Suceava, "dintre care două la sedii de instituţii publice, iar restul la punctele de lucru ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice".

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că instituţiile publice unde au loc percheziţii sunt Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Botoşani şi sediul unei primării din acelaşi judeţ.

Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a afirmat, că marţi ar urma să fie aduse la audieri zece persoane suspectate în acest caz şi 12 martori.

Pocurorii sunt sprijiniţi în acest caz de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

DNA Suceava a instrumentat un dosar în ceea ce priveşte activitatea APIA Suceava, instituţie la care, la începutul lunii iunie, au fost făcute percheziţii.

În acest dosar privind acordări ilegale de subvenţii agricole în judeţul Suceava sunt cercetaţi Dorel Gheorghe Benu, directorul general al APIA la data faptelor, Eugen Mogoş, fostul director al APIA Suceava, Delia Moldoveanu, fostul director adjunct al APIA Suceava, şi alte cinci persoane.

Procurorii DNA au descins marţi dimineaţa la 16 adrese. Este vorba de infracţiuni de corupţie şi se suspectează folosirea ilegală de fonduri europene.

În acest dosar sunt vizate şi două instituţii publice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-23Parerea ta...

JUSTITIABILUL
23 Sep 2014

Mai bine s-ar face perchezitii angajatilor ANAF care zadarnicesc actiunile de colectare a impozitelor.A se vedea cati salariati ANAF sunt si experti-contabili si sunt in spatele schemelor de eludare a fiscului, pot fi recunoscuti dupa averile ilicite acumulate.
BINE AI ZIS
23 Sep 2014

mai Justitibile :))))
SE FURA PESTE TOT?
23 Sep 2014

Sub privirea neputincioasa a ministrului Ioan Rus , directorul general VASILE SECARA impreuna cu directoarea de achizitii CARMEN MARIA POPESCU isi fac de cap in continuare ? “SNTFC CFR Călători SA n-are un picior în groapă cum s-ar putea crede, ci foștii manageri au săpat în jurul ambelor picioare ale companiei ditamai canionul. Ei, și? Asta n-a împiedicat niciodată pe nimeni să spargă pușculița și să afunde și mai mult firma în datorii. Dar cum aceste datorii trebuie monitorizate cu precizie, CFR Călători tocmai a achiziționat servicii informatice în valoare de 7.210.844 de lei plus TVA. Dacă ați văzut cum arată site-ul CFR, cît de funcțional sau cît de bine merg serviciile de rezervare online ori computerele de prin gări, veți spune că da, era momentul pentru o schimbare de aproape două milioane de euro. Da, numai că serviciile informatice au fost atribuite, fără licitație, exact aceleiași firme care prestat și pînă acum: SC Informatica Feroviară SA. Adică așa e frumos: ăia sînt niște incompetenți, subsidiari ai CFR, dar le plătim două milioane de euro pentru că altfel nu au clienți și mor de foame. Așa, mai bine moare toată lumea de foame, într-o mare frăție a incompetenților”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz