2020-01-27 14:14

Percheziţii de amploare într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul, şase milioane euro

 |  10:26
Percheziţii de amploare într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciul, şase milioane euro

Poliţiştii desfăşoară joi dimineaţa peste 30 de percheziţii în Capitală şi în două judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală, la membrii unei grupări care ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia sau Olanda, în valoare de 25 de milioane de euro. Prejudiciul adus bugetului de stat în acest caz este de şase milioane de euro.

Poliţia Români a precizat, într-un comunicat de presă, că 37 de percheziţii au loc în două judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală care ar fi acţionat în Capitală şi în două judeţe.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au stabilit că membrii grupării ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat ulterior pe piaţa internă. De asemenea, pentru a se sustrage de la plata TVA ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip "fantomă, generatoare de TVA deductibilă, compensând astfel TVA colectată la vânzare.

Poliţia România a mai precizat că, pentru a-şi descărca stocul de marfă achiziţionat fictiv de la firmele "fantomă", membrii grupării ar fi făcut livrări fictive către societăţi comerciale din Bulgaria, pe care le controlau prin interpuşi. Totodată, pentru ascunderea activităţilor ilicite, suspecţii ar fi cesionat fictiv părţile sociale deţinute la societăţile comerciale folosite în activităţile infracţionale şi ar fi distrus documentele contabile.

Prejudiciul produs de membrii grupării a fost estimat la aproximativ şase milioane de euro.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

La descinderile care au loc într-un dosar penal instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti participă peste 200 de poliţişti - 110 de la Direcţia de Investigare a Fraudelor din IGPR, precum şi de la serviciile de investigare a fraudelor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Ilfov, Argeş, Iaşi şi ai Poliţiei Capitalei, sprijiniţi de 27 de echipaje de intervenţie rapidă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine