2020-01-28 15:05

Percheziţii de amploare la firma de salubrizare Urban. Prejudiciul - 23 milioane euro

 |  07:58
Percheziţii de amploare la firma de salubrizare Urban. Prejudiciul - 23 milioane euro

Poliţiştii efectuează, marţi, mai multe percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe, la societatea de salubrizare Urban şi la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la 23 de milioane de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice vor duce la audieri 32 de persoane, la finalul percheziţiilor care au loc marţi, în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea şi Suceava, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, în circuitul infracţional a fost implicată o companie care desfăşoară activităţi de prestări de servicii în domeniul salubrizării şi care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea unor operaţiuni comerciale fictive, directe sau interpuse cu alte 20 de societăţi comerciale.

"În acest mod, în perioada 2008-2012, societatea comercială ar fi desfăşurat activităţi comerciale în valoare de 90.000.000 de euro, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu aproximativ 23.000.000 de euro", a precizat Poliţia Română.

Surse din Poliţie, citate de Mediafax, au afirmat, că în anchetă este vizată societatea de salubrizare Urban SA, de unde anchetatorii ridică mai multe documente, iar printre persoanele care vor fi duse la audieri sunt şi asociaţii firmei, Teodor Florescu şi Ion Bălăceanu.

La percheziţiile desfăşurate sub coordonarea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti participă luptători SIAS şi specialişti criminalişti. Acţiunea este sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine