2019-10-15 07:06

PERCHEZIȚII de amploare la Magazinul Unirea. Alexander Adamescu e VIZAT din nou

 |  17:50
PERCHEZIȚII de amploare la Magazinul Unirea. Alexander Adamescu e VIZAT din nou

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei efectuează luni percheziții la centrul comercial Unirea din București, dar și la sediul unuia dintre directori. Perchezițiile au loc după ce văduva omului de afaceri Dan Adamescu, decedat în urmă cu doi ani, l-a reclamat pe fiul lui, Alexander, că ar fi luat un milion de euro ilegal din firmă ca să-şi plătească avocaţii. Şi el a acuzat-o de aceleaşi manevere cu ceva timp în urmă.

Polițiștii efectuează percheziții atât la birourile din centrul comercial Unirea, cât și la locuința unuia dintre directori. Oamenii legii caută documente, facturi, cât și fișiere informatice care ar putea să confirme acuzațiile făcute lui Alexander Adamescu.

Dosar penal vizează infracțiuni de delapidare, Alexander Adamescu fiind acuzat că a luat bani din societate ca să-i folosească în interes personal, mai exact pentru a-și plăti avocații care îl reprezintă în Marea Britanie.

Ancheta este una complicată, având în vedere că în acest moment Alexander Adamescu se află în Marea Britanie, acolo unde instanța a decis extrădarea sa, decizie care nu este definitivă.

Luni urmează să fie audiate mai multe persoane, printre care și unul dintre directorii centrului comercial, Bogdan Antonescu, care va da explicații despre transferurile pe care Alexander Adamescu le-ar fi făcut din contul magazinului.

Pe 16 octombrie 2018, apărătorii lui Carmen Adamescu l-au acuzat, prin intermediul unui comunicat de presă, pe Alexander Adamescu că și-ar fi plătit avocații, folosindu-se de poziția sa de director al Unirea Shopping Center, prejudiciul fiind de 200.000 de euro.

"La pagina 11 din raportul ANAF se menționează suma de 905.372 lei ce a fost achitată către „SC Michon de Reya” prin trei transferuri bancare efectuate în 14 noiembrie, 22 noiembrie și 8 decembrie 2017, adică după înlocuirea Doamnei Carmen Adamescu cu Alexander Adamescu la conducerea USC (Unirea Shopping Center, n.r.)”, se arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray